ISSC üyesi ilk Türk şirket oldu

Güncelleme Tarihi:

ISSC üyesi ilk Türk şirket oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2024 07:00

DB Tarımsal Enerji, Uluslararası Sürdürülebilirlik ve Karbon Sertifikasyonu sağlayan, global alandaki en yaygın ve çok paydaşlı girişim olan ISCC’ye (International Sustainability and Carbon Certification) üye olan ilk Türk şirketi oldu.

Haberin Devamı

Her alanda kaynakların verimli kullanımı ve değer yaratma odaklı sürdürülebilir büyümeyi hedeflediklerini vurgulayan DB Tarımsal Enerji Sürdürülebilirlik Yöneticisi Dr. Pınar Kılınç, “Ülkemizde ulaşım kaynaklı karbon emisyonlarının azaltılması, atıkların geri dönüşümü ve yerli kaynaklarla sürdürülebilir tarım uygulamalarına katkı sağlayacak bir iş modeli ile ilerliyoruz. Her adımda çevre ve kaynakların korunması misyonu ile ilerlemeyi öncellikli tuttuyoruz” dedi.

Şirket olarak biyoyakıt alanında hammadde temininden üretim potansiyeline kadar Türkiye’nin kapısında birçok fırsat olduğunu değerlendirdiklerini belirten Kılınç, bu kapsamda şirketin dünyadaki gelişmelere uyumu, sertifikasyon süreçlerinin takibi ve global alandaki karar süreçlerine katılımını önemsediklerini de sözlerine ekledi. Avrupa Birliği’nin zorunlu yasal gerekliliklerine uyumu sağlayan ISCC sertifikasyonu, küresel tedarik zinciri kapsamında bir ürünün yaşam döngüsü boyunca sürdürülebilirlik ve sera gazı emisyonlarının azaltılmasına odaklanıyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!