Ispartalı elma üreticisi Rus pazarından umutlu

Güncelleme Tarihi:

Ispartalı elma üreticisi Rus pazarından umutlu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2009 10:48

Isparta Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu, bu yıl elmada 600 bin tonluk rekolteye ulaşmayı hedeflediklerini bildirdi.

Kutlu,  geçen yıl 550 bin ton elma üretildiğini belirterek, bu yılki hedeflerinin 600 bin ton olduğunu belirtti. Isparta'da üretilen üretilen elmanın büyük bölümünü ihraç etmeyi planladıklarını ifade eden Kutlu, geçen yıl, ihraç edilen ürünlerde gerek ilaçlama, gerekse ambalajlama sırasında oluşan kalıntılardan dolayı sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Bu yıl hataların bireysel olarak cezalandırılacağını ifade eden Kutlu, “Bu nedenle ihracatta umutluyuz” dedi.

Bu yıl ihraç edilecek ürünlerde daha hassas davranıldığını ve firmanın ürününün üç kez hatalı veya belirlenen kriterlerin üzerinde üründe ilaç kalıntısı çıkması halinde ihracatının tamamen yasaklanacağını vurgulayan Kutlu, “Bu yıl Rus pazarına girmeyi hedefliyoruz. Elma üreticilerini bu pazarın kurtaracağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Geçen yıl elmanın 50 Kuruştan satıldığını hatırlatan Kutlu, bu yıl fiyatın 80-90 Kuruş olmasının tahmin edildiğini bildirdi. Hava şartlarının olumlu gitmesinin rekolteyi artırdığına işaret eden Kutlu, bolluktan dolayı fiyatlar konusunda endişeli olduklarını dile getirdi.

Üreticilerden elma dışında başka ürünlere de yönelmelerini isteyen Ziraat Odası Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı:
“Erik çeşitleri aranıyor. Isparta, sadece elma veya kiraza ağırlık vermeyebilir. Ağırlığı eriğe kaydırabiliriz. Erik her an gidiyor. Özellikle Angelino eriği, şu anda bir hayli tutuldu. Soğuk hava depolarında durabiliyor ve her istenilen an satılabiliyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!