İspanyol Indra: 15 yıl hayal ettik, Türkiye’de büyüyeceğiz

Güncelleme Tarihi:

İspanyol Indra: 15 yıl hayal ettik, Türkiye’de büyüyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2009 00:00

Geçen yıl Türkiye’nin hava gözetim ağının modernizasyon ihalesini alan İspanyol yazılım devi Indra Systemas kapılarını Türk basınına açtı. İnsansız uçaktan, inşaata, helikopterden, enerjiye, telekomünikasyondan finans sektörüne kadar çeşitli alanlarda yazılım çözümleri üreten, dünya hava trafiğinin üçte ikisini yöneten Indra’nın Genel Müdürü Manuel Flecha, “Türkiye, 15 yıldır hayallerimizi süsleyen bir ülkeydi” dedi.

Haberin Devamı

3 yılda 23 radar

İhaleyi 38.5 milyon Euro’ya kazandıklarını ve 3 yılda tamamlayacağı proje ile 23 radar sistemi kuracaklarını hatırlatan Indra, şu bilgileri verdi: “İspanya’nın en büyük, Avrupa’nın ise üçüncü büyük bilişim firmasıyız. 2008 gelirimiz 2 milyar 380 milyon Euro.Başta savunma sistemleri olmak üzere ulaşım, enerji, sağlık, telekomünikasyon ve finans sektörleri için yazılım çözümleri üretiyoruz Neredeyse yüzyıllık tecrübeye sahibiz. Bugün yaşanan krizin Türkiye’nin cazibesinden hiçbirşey kaybettirmedi. Türkiye genç nüfusuyla en fazla gelecek vaadeden ülkelerden biri ve teknolojik gelişim bakımından yetişen genç nüfus değişimi çok süratlendirecek. Nabucco ile cazibesi artan Türkiye’de enerji şirketleri için de projeler yapmak istiyoruz.”

Haberin Devamı

Ar-Ge’ye 500 milyon Euro

İspanya’nın sadece turizmi ve boğalarıyla anılmak istemediğini kaydeden Flecha, teknolojide de iyi olduklarını, bunu da Türkiye ile paylaşmak istediklerini vurguladı. Flecha, yıllık gelirin yaklaşık yüzde 8’ini Ar-Ge çalışmalarına ayırdıklarını, 100’den fazla üniversite ve araştırma merkezi ile işbirliği yaparak, son 3 yılda bu işe 500 milyon Euro ayırdıklarını açıkladı. Flecha, Indra’nın son üç yıldır yüzde 11-12 arasında büyüdüğünü belirtirken,
krize rağmen bu yıl da yüzde 5-7 arasında büyümeyi hedefleri bulunduğunu belirtti.

Dünyanın değişik ülkelerinde 20 yazılım laboratuvar ve 8 bin 500 uzmanı bulunan Indra, Türkiye’de yeni ihalelerle istihdam ettiği kişi sayısını artırmayı da planlıyor. Indra Systemas Türkiye Müdürü Özgür Kaprol da, merkezi Ankara’da bulunan şirkette Türk mühendislerden oluşan ekip kuracaklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!