İspanya'ya önce TÜSİAD gidiyor

Güncelleme Tarihi:

İspanyaya önce TÜSİAD gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Muharrem Kayhan başkanlığındaki bir TÜSİAD heyeti, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'den önce İspanya'ya gidip, Türkiye ekonomisini anlatacak.

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Cumrurbaşkanı Süleyman Demirel'in önümüzdeki hafta gerçekleştireceği İspanya gezisi öncesinde Türk ekonomisini İspanyol iş çevrelerini anlatacak. Aralarında Koç Holding, Sabancı, Yapı Kredi Bankası, Vestel gibi Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarının temsilcilerinin de bulunduğu TÜSİAD heyeti pazartesi günü İspanya'ya hareket ediyor. TÜSİAD Başkanı Muharrem Kayhan başkanlığındaki heyetin temasları şirket ve sektör bazında planlandı. Böylelikle heyetteki işadamları hem kendi şirketlerinin potansiyelini hem de Türk ekonomisini anlatacak.

DAVET EDİLDİLER

İspanya'daki en büyük işveren kuruluşu olan İspanyol İşveren Dernekleri Konfederasyonu'nun (CEOE) davetlisi olarak İspanya'ya gidecek heyette TÜSİAD Başkan Yardımcıları Aldo Kazlowski ve Tuncay Özilhan, Koç Holding Planlama Dairesi Başkanı Necati Arıkan, Sabancı Holding Projeler Bölüm Başkanı Ali Sabancı, Sabancı Holding Genel Koordinatör Yardımcısı Tufan Darbaz ve TÜSİAD Brüksel Temsilcisi Bahadır Kaleağası bulunuyor. TÜSİAD'ın İspanya'daki muhatabı olan (CEOE) Başkan Yardımcısı ve eski Sanayi Bakanı Carlos Perez de Bricio'nun ağırlayacağı heyet Dış İlişkilerden ve AB'den Sorumlu Bakan Ramon de Miguel ile de görüşecek. Geçtiğimiz yıl Türkiye'nin İspanya'ya ihracatı 475 milyon dolar, İspanya'dan ithalat da 1 milyar 55 milyon dolar olarak gerçekleşmişti. Türkiye'de 26 İspanyol firmasının 719 milyon dolarlık yatırımı bulunuyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!