İşlenmiş tarım ürünü ithalatına kontenjan

Güncelleme Tarihi:

İşlenmiş tarım ürünü ithalatına kontenjan
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

Avrupa Birliği (AB) menşeli bazı işlenmiş tarım ürünleri için tespit edilen 2.5 milyon ECU değerindeki tarife kontenjanının dağıtımından yararlanmak isteyen ithalatçıların, Dış Ticaret Müsteşarlığı'na başvuruda bulunmaları gerekiyor. Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın, Avrupa Topluluğu Menşeli Bazı İşlenmiş Tarım Ürünleri İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Avrupa Topluluğu menşeli bazı işlenmiş tarım ürünleri için tespit edilen 2.5 milyon ECU değerindeki tarife kontenjanının dağıtımı, başvuru sırası esas alınarak, her bir başvuru için toplam mal bedeli olarak 75 bin dolar ya da eşiti tutarındaki konvertibl dövizi aşmamak

üzere yapılacak. Diğer konvertibl dövizler, başvurulara ait genel evrak kayıt tarihindeki Merkez Bankası çapraz kurları dikkate alınarak dolara çevrilecek. Tarife kontenjanlarının takibinde, genel evrak kayıt tarihindeki ECU ile dolar arasındaki parite dikkate alınacak.

Söz konusu tarife kontenjanlarının dağıtımından yararlanmak isteyen ithalatçıların, başvuru formunda belirtilen bilgileri eksiksiz tamamlayarak, Dış Ticaret Müsteşarlığı İthalat Genel Müdürlüğü'ne, İthal Lisansı başvurusunda bulunmaları gerekiyor.

Tebliğ uyarınca, başvuruların değerlendirilmesinde genel evrak kayıt tarihi ve sayısı esas alınacak.

Aynı ithalatçı tarafından birden fazla başvuru yapılamayacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!