İŞKUR’la anlaşıp köye dönenin sigortasını devlet yapsın

Güncelleme Tarihi:

İŞKUR’la anlaşıp köye dönenin sigortasını devlet yapsın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2018 08:30

TÜRK Veteriner Hekimleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Uludağ, hayvancılığın geliştirilmesi için sağlam adımlar atılması gerektiğini belirterek, “Artık mevcut adımlarla gidilemez, aksi halde ithalat artar. Bunun için köyden kente göç edip bin 500 lira maaşa çalışan ya da hiç iş bulamayan gençlere devlet ‘köyünüze dönün’ demeli. Onlara hayvancılığı öğretmeli. İŞKUR ile anlaşıp bu insanların sigortalarını devlet ödemeli” dedi.

Haberin Devamı

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Uludağ, et konusunda Türkiye’nin dışa bağımlılığını azaltmak için yaptığı çalışma ve sonucunu Hürriyet’e anlattı. Ette bağımlılığı azaltmanın köyden kente göçü durdurmaktan geçtiğini kaydeden Uludağ şunları söyledi:

“İthalatı bitirmekten bahsediliyor. Bu sevindirici. Ancak ithalatı bitirmek için ne yapacağız. Mevcut adımlarla artık gidilemez. Bu toplumsal bir kalkınma olmalı. Öncelikle meralarımız aktif hale gelmeli. TÜİK raporuna göre şuanda 14 milyon 600 bin hektar mera alanımız var. Fakat bu alanların yüzde 25’ini kaybettik. Devletin elindeki rakamları mutlaka güncellenmesi lazım. Hayvanları beslerken en az maliyet en yüksek verim olmalı ki bu da meradan geçer.-/Köyden kente göç eden çok sayıda insan var. Özellikle gençler 1500 lira maaşla geçinmeye çalışıyor ya da hiç iş bulamıyorlar. Bu insanlara hayvancılık öğretilip, tekrar köylere gitmeleri sağlanmalı. Devlet yardımına gerek bile yok. Bunun için de İŞKUR ile bir anlaşma yapmak yeterli olacaktır. Orman köylerinde yaşayan gençlere ‘burada çalışın sigortalarınız bizden’ denmeli. Kentten köye göç artırılmalı. İnsanlar sigortalı yapılmalı. Öncelikle kadınları yapılmalı çünkü kadınlar eşlerini alarak köye dönerler.”

BAKMADAN GEÇME!