İşçi-memurdan siyasete müdahale kararı

Güncelleme Tarihi:

İşçi-memurdan siyasete müdahale kararı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 1999 00:00

Haberin Devamı

İşçi ve memur kesimlerini temsil eden altı konfederasyon, seçim öncesi ‘‘Emek Platformu’’ adı altında bir araya gelerek, ‘‘siyasete müdahale etme’’ kararı aldı. Türk-İş, Hak-İş, DİSK, Kamu-Sen, KESK ve Memur-Sen konfederasyonları başkanları dün Hak-İş Genel Merkezi'nde basına ortak açıklama yaptılar.

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Türkiye'nin bugüne kadar kötü yönetildiğini vurgulayarak, ‘‘Tam da bugünlerde siyasete müdahale edilmesi gerektiğini düşünüyoruz’’ dedi. ‘‘Niyetimiz fevkalade ciddidir’’ uyarısında bulunan Uslu, aralarındaki işbirliğini somut eylemleri dönüştüreceklerini kaydetti. Türk-İş Başkanı Bayram Meral, siyasetin halk nezdinde sevimsiz bir hale geldiğini söyledi. Siyasetçileri beceriksizlikle suçlayan Meral, devletin borçlanma politikasını eleştirerek, ‘‘IMF ve Dünya Bankası'na el açmakla ülke yönetilemez’’ dedi.

DİSK Başkanı Rıdvan Budak, amaçlarının ‘‘siyasetteki duyarsızlığı gidermek ve siyasetçilerin halkın sorunları üzerinde yoğunlaşmasını sağlamak’’ olduğunu ifade etti.

KESK Başkanı Siyami Erdem de, ‘ Memurlara yönelik sürgün ve cezaların kaldırılsın. Kamu emekçilerine siyaset yasağı olmasın. Genel bir sendikalar yasası çıkarılsın’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!