İşçi, işe girdiğini SSK'ya bildirecek

Güncelleme Tarihi:

İşçi, işe girdiğini SSKya bildirecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

SOSYAL Sigorta İşlemleri Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikler Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı. Yönetmelik, işverence işe alınacak sigortalılar için düzenlenecek ‘‘sigortalı işe giriş bildirgesi’’nin, sigortalı kişi işe başlatılmadan önce SSK'ya verilmesini öngörüyor.

Yönetmeliğe göre, inşaat işyerlerinde işe başlayan sigortalılar için işe başlatıldığı gün; SSK'ya ilk defa işyeri bildirgesi verilen işyerlerinde ise en geç bir ay içinde verilen bildirgeler süresi içinde verilmiş sayılacak.

Sigortalı işe giriş bildirgesini süresi içinde vermeyen işverenlerden, her bir sigortalı için aylık asgari ücret tutarında idari para cezası alınacak.

Yönetmelik, sigortalı kişiye, çalışmaya başladığını, çalışmaya başladığı tarihten itibaren en geç 30 gün içinde ‘‘sigortalı bildirim belgesi’’ ile SSK'ya bildirme yükümlülüğü de getiriyor.

Sigortalının bildirimi ile işverenin bildirimleri arasında farklılık olduğu takdirde, bu durum SSK tarafından bir yazıyla işverene bildirilecek. İşveren tarafından 7 gün içinde cevap verilmemesi halinde, yürütülecek araştırma ve inceleme sonucuna göre gerekli işlemler yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!