İşçi aidatıyla başarıyı yakaladı, Süper Lig’de 30 milyon TL hedefledi

Güncelleme Tarihi:

İşçi aidatıyla başarıyı yakaladı, Süper Lig’de 30 milyon TL hedefledi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2010 00:00

Gelecek sezon Turkcell Süper Lig’de mücadele edecek olan Kardemir Karabükspor, bu sezon işçilerden topladığı aidat, Kardemir ve Çelik-İş Sendikası sponsorluğuyla başarıyı yakaladı. Kulübün gelecek sezon hedefi 30 milyon TL’lik gelir.

BANK Asya 1’inci Ligi’nde bulunan takımlar arasında mali yapısı en güçlü kulüp olan Kardemir Karabükspor, işçilerinin desteğiyle gelecek sezon Süper Lig’de mücadele edecek. Kardemir, Çelik-İş Sendikası sponsorluğu ve işçi aidatlarıyla başarıyı yakalayan kulüp, 2010-2011 sezonunda Süper Lig’de 30 milyon liralır gelir hedefliyor. Şampiyonluk için gün sayan Kardemir Karabükspor’un Başkanı Ferudun Tankut, “Kulüp olarak Türkiye’de çok farklı bir yapıya sahibiz. Sponsorumuz Kardemir ve Çelik-İş Sendikası. 3 bin 700 işçi kulübe her ay 74 bin TL’ye yakın para aktarıyor. Bir bakıma futbolcunun ücretini de onlar ödüyor. Yeni stadyum için çalışmalara başladık. Süper Lig’in en renkli takımı olacağız” dedi.

Demirden kazanıyor

Kulübü, son dönemlerde yaptıkları yatırımlarla sağlam temeller üzerine kurduklarını anlatan Ferudun Tankut, şu bilgileri verdi: “Bizim için Kardemir ve Çelik-İş Sendikası’nın önemi çok büyük. Bunun yanı sıra işçiler de kulübe önemli bir katkı sağlıyor. 3 bin 700 Kardemir işçisi, her ay 20’şer lira aidat ödüyor. Bunun yanı sıra Kardemir’de üretilen demirin satışından da binde 3’lük pay kulübe aktarılıyor. Forma sponsorluğu için bugüne kadar çok talep geldi. Ancak bu konuda Kardemir ve Çelik-İş Sendikası ile çalışmamız devam ediyor.”

40 puan 30 milyon lira

Şampiyonluk için gün sayan Kardemir Karabükspor’un bu yılki bütçesinin 7 milyon 500 bin lira olduğunu anlatan Ferudun Tankut, şu değerlendirmeyi yaptı: “Kardemir’in yıllık sponsorluk desteği 3.5 milyon lira. Yayın gelirimiz 500 bin lira. Önümüzdeki sezon ise gelirimiz 3 kat artabilir. Yeni yayın ihalesi sonrası Süper Lig’de 40 puana ulaşan bir kulüp 30 milyon liraya yakın gelir elde ediyor. Bu bizim için çok önemli. Şu anda Türkiye’de borcu olmayan, bütçesi açık vermeyen sayılı kulüplerden biriyiz. Futbolcularımız zamanında ücretini alıyor. Takım şampiyonluk için gün sayıyor.”

Sendikalar destek vermeli

Süper Lig’de kalıcı bir başarı yakalayacaklarını vurgulayan Ferudun Tankut, “Türk sporunda şirketlerin desteği çok büyük. Ancak sportif, eğitim ve sosyal faaliyetlerin içinde sendikalar daha çok yer almalı. Bunun en güzel örneği Kardemir Karabükspor’da bulunuyor” dedi.

Şampiyon takımı umreye götüreceğim

SÜPER Lig’e adım atan Kardemir Karabükspor’un Başkanı Ferudun Tankut, şampiyon takımı Umre’ye götürecek. Sezon başında oyuncuların kendisinden böyle bir talebi olduğunu anlatan Tankut, “Sezon sonunda isteyen futbolcuları Umre’ye götüreceğim. Bunu kendi bütçemle yapacağım. Bu istek sezon başında futbolculardan gelmişti. gelmek isteyen oyuncuları sezon sonunda Umre’ye götüreceğim” dedi.

Stadyuma 20 milyon liralık yatırım planı

KULÜBE yaptıkları yatırımlar hakkında da bilgi veren Kardemir Karabükspor Başkanı Ferudun Tankut, şöyle konuştu: “Sezon başında tesislerimizi yeniledik. Şuanda mevcut 24 futbolcumuz var. Bunların 2’si yabancı. Gelecek sezonda da kadromuzu güçlendireceğiz. 2 tesisimize 4 milyon liraya yakın yatırım yaptık. 200 dönüme yakın arazi aldık. Burada da yeni tesisler için projeler geliştiriyoruz. Stadyumumuzun kapasitesi 6 bin 500 kişilik. Bunun içinde stadyumda yenileme çalışmaları başlıyor. Kısa sürede 20 milyon TL’lik yatırımla stadyumun kapasitesini 14 bin 500’e çıkaracağız.”

Taraftarlar borsada yatırımcı olsa piyasamız 3’e katlanır

SERMAYE Piyasası Kurulu(SPK) Başkanı Vedat Akgiray, tüm kulüp taraftarların sermaye piyasasında yatırımcı olması durumunda piyasanın ikiye, üçe katlanacağını söyledi. Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat’ının da katıldığı Sermaye Piyasaları Zirvesi’nde konuşan Akgiray, mayıs ayında yapılacak ‘Halka Arz Zirvesi’ni hatırlattı. “SPK, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) ve diğer tüm finans kurumları sermaye piyasalarını büyütmek, enstrüman çeşitliliği sağlamak, borsaların güzel bir yatırım aracı, akıllı bir finansman kaynağı olduğunu firmalara anlatmak için bir seferberlik başlattık” diyen Akgiray, şunları söyledi: “Sermaye piyasaları, Türkiye ekonomisinde hak ettiği büyüklüğe ulaşmadı. Dolayısıyla büyük bir fırsat var. Bu fırsatın değerlendirilmesi için fazla zamanımız yok, çünkü dünya krizi yavaş yavaş atlatılmak üzere. Kaybedecek zamanımız yok, bir an evvel bu bilinci yaymamız lazım. İMKB’de işlem gören firmalar arasında Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Trabzonspor kulüplerinin şirketleri bulunuyor. Demek ki hbütün kulüplerinde girmesi lazım. Bütün taraftarlar sermaye piyasasında yatırımcı olsa, piyasayı ikiye, üçe katlarız zaten.”

Futbolcularının değeri Cimbomlu Servet’e eşit

11 yıl sonra Süper Lig’e çıkan Kardemir Karabükspor’un toplam değeri Galatasaray’ın defans oyuncusu Servet Çetin’e eşit. Bank Asya 1’inci Lig’de ligin bitimine 4 hafta kala Turkcell Süper Lig’e çıkmayı garantileyen Kardemir Karabükspor’un ekonomik büyüklüğü Türkiye’deki 8 futbolcunun altında kalıyor.

25 kişilik kadrosu var

NTV Spor’un araştırmasına göre, 1997-1998 sezonundan sonra Süper Lig’e geri dönen Karadeniz ekibinin 25 kişilik kadrosunun toplam değeri 8 milyon 875 bin Euro. Karabükspor bu değeriyle Bank Asya 1. Lig’in de en pahalı 2’nci takımı oldu. Lider ise 9 milyon 975 bin Euro’yla Konyaspor. Kulübün en değerli futbolcusu ise 1 milyon Euro ile Yasin Avcı. Onu 600 bin Euro’luk değerleriyle Emmanuel Emenike, Muhammet Özdin ve Sertan Vardar takip ediyor.

8 futbolcu takımdan değerli

Kardemir Karabükspor’un toplam değerini Süper Lig futbolcularıyla karşılaştırınca ortaya daha da ilginç bir tablo çıkıyor. Süper Lig’de top koşturan 8 futbolcunun değeri Karabükspor’un üzerinde seyrediyor. Galatasaray’da Arda Turan 15.5 milyon, Elano 11.5 milyon, Keita 10 milyon, Jo 9.5 milyon, Kewell 9 milyon Euro değerinde.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!