İş görüşmesinde zorla dans ettirdiler

Güncelleme Tarihi:

İş görüşmesinde zorla dans ettirdiler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2013 17:33

Currys adlı İngiliz bir şirket, işe alım için mülakata gelen adaylara Daft Punk şarkısı eşliğinde zorla dans ettirdi.

Haberin Devamı

Currys, satış asistanı pozisyonunda görev almak için mülakata çağırdığı adaylara zorla Daft Punk dansı yaptırdı.

Olayın kahramanlarından Alan Bacon, çok hazırlanarak gittiği mülakatta dans etmeye mecbur bırakılmaktan ötürü çok aşağılanmış hissettiğini ifade etti.

"Herkes gibi ben de bunu başta sadece bir şaka sandım. Bu işe gerçekten ihtiyacım olmasa bu muamele karşısında çekip giderdim " diye konuşan üniversite mezunu genç, "Bugüne kadar 300'ün üzerinde iş başvurusunda bulundum ve geri dönüş alamadım. Bu işe çok ihtiyacım olduğu için gereken tepkiyi veremedim" dedi.

İş görüşmesine gitmeden haftalar öncesinden şirketi araştırmaya başladığını ve karşılaşabileceği her türlü soruya karşı hazırlık yaptığını ifade eden Alan, işe kabul olmadığı haberini ise mülakattan yalnızca bir kaç saat sonra aldığını söylüyor.

Haberin Devamı

Bu durumdan muzdarip olan tek kişi Alan Bacon değil. Bacon'ın ifadesine göre beraberindeki 9 aday'da mülakatı yapan kişilerin karşısında dans etmeye zorlanmış.

Currys şirket sözcüsü konuya ilişkin yaptığı açıklamada bu durumun asla resmi prosedürlerinde yer almadığını, mülakatı yapan kişilerin o güne özel yaptıkları bir uygulama olduğunu belirterek adaylardan özür diledi ve yeniden mülakata davet etti.

Ancak Alan Bacon şirketin bu teklifini geri çevirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!