İş garantili ‘Sabancı Dersi’

Güncelleme Tarihi:

İş garantili ‘Sabancı Dersi’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2013 01:06

Sabancı Holding, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde Marmara Üniversitesi’nin (MÜ) resmi ders müfredatına giriyor.

Haberin Devamı

İmzalanan bu protokolle birlikte 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren öğrenciler, ‘Sabancı İşletmecilik Seminerleri’ dersini alabilecek. Böylece Türkiye’de üniversite-sanayi işbirliğinde ilk kez bir marka, üniversitede resmi ders müfredatında yer alacak. Bu derste başarılı olan belirli sayıdaki öğrenciler doğrudan Sabancı Holding’de işe alınacak.

YÖNETİCİLER DERS VERECEK

‘Sabancı İşletmecilik Seminerleri’ adını taşıyacak kredili dersle, MÜ İşletme Fakültesi dördüncü sınıf öğrencileri belirli bir müfredat kapsamında Sabancı Topluluğu’nun üst yöneticileriyle bir araya gelecek ve onların eğitmenliğinde profesyonel iş dünyasına ilk adımlarını atacaklar. Yeni eğitim öğretim yılında başlayacak olan ve öğrencilerin kredili olarak seçebilecekleri bu ders kapsamında, pazarlamadan finansa, insan kaynaklarından kurumsal iletişime kadar bir çok konu başlığında dersler verilecek.
MÜ Rektörü Prof. Dr. Zafer Gül Sabancı Holding ile gerçekleşen ortaklaşa çalışmanın üniversite-sanayi işbirliğinin en başarılı örneği olmaya aday olduğunu ifade etti. Gül, “Öğrencilerimizin geniş bir vizyona sahip olmaları, yeni imkânlar yakalamaları, teori ile uygulamayı bir arada görebilmeleri adına çok önemli bir fırsat oluşuyor. Her iki tarafa da teşekkür ediyorum” dedi.

TEORİ PRATİKLE BULUŞACAK

Sabancı Holding İnsan Kaynakları Grup Başkanı Neriman Ülsever, teorik donanıma sahip gençleri, ‘Sabancı İşletmecilik Seminerleri’ ile pratikle de buluşturmayı amaçladıklarını kaydetti. Ülsever, “Örneklerine yurt dışında sıkça rastladığımız bu modeli Türkiye’de de Sabancı markası öncülüğünde uyguluyor olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. İnanıyorum ki bundan sonra da profesyonel iş dünyasından birçok şirket modeli devam ettirir” diye konuştu.

Haberin Devamı

Başarılı olan, Sabancı'da işe başlayacak

GELECEK dönemi kapsayan 2013-2014 eğitim öğretim yılının bahar döneminde başlayacak olan “Sabancı İşletmecilik Seminerleri”ni başarıyla tamamlayan belirli sayıda öğrenciye Sabancı Topluluğu bünyesinde sözleşmeli olarak iş hakkı da tanınacak. Böylece üniversite öğrencileri daha okulu bitirmeden profesyonel iş hayatına önemli bir adımla başlama şansını da yakalayacaklar.

GÜNÜN İŞ FIRSATLARINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!