İş dünyasından Dağlıca tepkisi

Güncelleme Tarihi:

İş dünyasından Dağlıca tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2015 13:00

İş dünyası Dağlıca'da düzenlenen hain terör saldırısını kınadı.

Haberin Devamı

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, Hakkari Dağlıca'da askerlerin şehit düşmelerine ve yaralanmalarına neden olan menfur saldırıyla ilgili bir açıklama yaptı. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Hakkari Dağlıca'da askerlerimizin şehit düşmelerine ve yaralanmalarına neden olan menfur saldırıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. İTO Başkanı Çağlar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Geçmişteki örneklerde de gördüğümüz gibi hain terör örgütü ne zaman köşeye sıkışsa kalleşçe ve korkakça askerlerimizi arkadan vurmaktadır. 6 Eylül Pazar günü gerçekleştirilen bu alçak saldırı da kanlı örgütün içine düştüğü aciziyetin, çaresiz çırpınışıdır. Huzurumuzu ve kardeşliğimizi bozmaya cüret edenler karşılarında tek yürek olarak ülkemizin tam katmanlarını bulacaklar ve bu alçaklığın hesabını verecekler. Kahraman şehitlerimizi rabbim cennetinde cemaliyle karşılayacak. Ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce milletimize sabırlar, yaralı mehmetçiklerimize de acil şifalar dilerim. Başımız sağ olsun".

Haberin Devamı

İş dünyasından Dağlıca tepkisi
TSK'DAN DAĞLICA AÇIKLAMASI: ŞEHİT VE YARALILAR VAR

METANET DİLEDİ
GAZİANTEP Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Dağlıca’da terör saldırısında şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet ve yaralı olanlara acil şifa diledi. Konukoğlu, Hakkari’nin Çukurca ilçesi Dağlıca bölgesinde operasyona giden askeri zırhlı araçların geçişi sırasında teröristlerin gerçekleştirdiği mayınlı saldırıda askerlerin şehit olmasından derin üzüntü duyduklarını belirtti. "Acımızı kelimelerle ifade etmek mümkün değil. Şehit olan bütün evlatlarımıza Allah gani gani rahmet eylesin" diyen Konukoğlu, şehitlerin ailelerine, yakınlarına, millete ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne başsağlığı, sabır ve metanet diledi. Ülkenin birlik ve bütünlüğünü, huzur ve istikrarını bozmaya yönelik saldırıları şiddetle kınayan Konukoğlu, terörün kirli emellerini gerçekleştirmesine içerde ve dışarda destek veren bütün çevreleri lanetledi. Artan terör olayları karşısında toplumun her kesimine büyük görevler düştüğünü dile getiren Konukoğlu, "Sağduyulu olmalıyız. Aramızda fitne ateşi yakmak isteyenlere, bizim milletimizin birliği beraberliği en güzel cevabı verecektir. Acılarını paylaşmayı bilen bir toplum olarak, birbirimize her zamankinden daha fazla kenetlenmeliyiz. İnşallah bu zor günler de geçecek, bu terör saldırıları hiçbir şekilde hedefine ulaşamayacaktır. Şehit olan tüm evlatlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Huzur içinde yatsınlar. Ve tüm dünya bilmelidir ki, aziz vatanımızı ve ay yıldızlı bayrağımızı, canımızı seve seve vererek sonsuza kadar savunmaya devam edeceğiz. Rabbim, vatanımızı koruyan bütün askerlerimize, polisimize güç kuvvet versin. Ülkemizi bölmek isteyen hainlere fırsat vermesin" dedi.

Haberin Devamı

KANLI HESAPLARINDA BAŞARILI OLAMAYACAKLAR
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Hain saldırıları düzenleyenler şunu iyi bilmelidir ki birliğimize, beraberliğimize, bütünlüğümüze yönelik karanlık emellerine ulaşamayacaklar, kanlı hesaplarında başarılı olamayacaklar" ifadesini kullandı. Bayraktar, Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şehit haberlerinin bütün milleti üzüntüye boğduğunu ve yürekleri dağladığını belirtti. Terörün kanlı yüzünü bir kez daha dün Hakkari Dağlıca ve Diyarbakır Sur'da gösterdiğinin altını çizen Bayraktar, saldırıları şiddetle lanetlediğini bildirdi. Bayraktar, bu saldırıların milleti yıldıramayacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Milletimiz dimdik ayaktadır. Hain saldırıları düzenleyenler şunu iyi bilmelidir ki birliğimize, beraberliğimize, bütünlüğümüze yönelik karanlık emellerine ulaşamayacaklar, kanlı hesaplarında başarılı olamayacaklardır. Her karışı şehit kanlarıyla yoğrulmuş bu topraklarda bir oyun oynanmasına her ne pahasına olursa olsun, ordusuyla, polisiyle aziz milletimiz asla izin vermeyecektir. Askerlerimize, güvenlik görevlilerimize yapılan saldırıları şiddetle lanetliyor, şehitlerimize Cenab-ı Hak'tan rahmet, başta yakınları olmak üzere, Silahlı Kuvvetler camiası ve bütün Türk halkına başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum."

Haberin Devamı

İş dünyasından Dağlıca tepkisi
DAĞLICA ZİRVESİ SONA ERDİ

"YÜREĞİMİZ YANIYOR"
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken de terörü lanetleyerek, "Acımız büyük, yüreğimiz yanıyor. Şehit düşen kahraman evlatlarımızın ruhları şad olsun, ailesinin ve milletimizin başı sağ olsun, tedavi gören yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

TOPLANTI İPTAL EDİLDİ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) evsahipliğinde düzenlenmesi planlanan Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi 2. İş ve Yatırım Forumu basın tanıtım toplantısı iptal edildi. TOBB'dan yapılan yazılı açıklamada, TOBB İkiz Kulelerde bugün gerçekleşmesi planlanan toplantının Hakkari-Dağlıca'da yaşanan terör saldırısı nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

Haberin Devamı

MÜSİAD: ANADOLU KARDEŞLİĞİNE OLAN İNANCIMIZ SARSILMAYACAK
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak, terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen hain saldırıların hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını belirtti.

Olpak, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca Bölgesi'ndeki terör saldırısıyla ilgili yayımladığı taziye mesajında, şunları kaydetti:

"Terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen hain saldırı bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğmuştur. Bu menfur saldırı sonucu şehit olan askerlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

Milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan bu haince saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Bölücü terör örgütü bilmelidir ki ülkemizin huzur ve istikrarını hedef alan bu tür eylemler toplumumuzu daha çok kenetlemektedir. Bu zor dönemlerde bile Anadolu kardeşliğine olan inancımız sarsılmayacaktır."

Haberin Devamı

HİSARCIKLIOĞLU: TERÖRDEN MEDET UMANLARA, LANET OLSUN

Diyarbakır’da ve Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca kırsalında teröristlerce gerçekleştirilen hain eylem sonucu hayatını kaybeden şehitlerimiz için bir taziye mesajı yayımlayan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Teröre bulaşan ve bundan medet umanlar, tarih önünde insanlık suçu işlemektedir.

Dökülen şehit kanları, onları iki cihanda da abat etmeyecektir. Bu aşağılık eylemlerden beslenenlere lanet olsun” ifadesini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, “Bu ülkenin birlik beraberlik duyguları hiçbir zaman çözülemeyecek kadar kökleşmiştir.

Herkes bunu bilsin. Bunu çözmeye uğraşan terörün planlayıcılarını, destekleyicilerini ve eylemcilerin peşini, alınlarındaki kara leke ve masum canların ahları, sonsuza dek bırakmayacaktır.”

Türk iş dünyası adına, şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

İş dünyasından Dağlıca tepkisi

Öte yandan Hakkari Dağlıca’da dün yaşanan terör saldırılarının ardından İzmir Ticaret Odası’nın (İTO) Cumhuriyet Bulvarı deniz ve kara tarafındaki binalarına dev Türk Bayrakları asıldı.

'SABIRLAR DİLİYORUZ'

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, teröre karşı tepkilerini bayraklarla gösterdiklerini belirterek, tüm İTO üyelerini de işyerleri ve evlerine bayrak asmaya çağırdı. Demirtaş, şu açıklamayı yaptı: “6 Eylül 2015 tarihinde Hakkari Dağlıca’da yaşanan terör saldırısında çok sayıda askerimizin şehit olması ve yaralanması tüm ülkemizde olduğu gibi Odamız camiasında çok büyük üzüntüye yol açmıştır. Acımız çok büyük. Son iki aydır her gün gelen şehit haberleri ile sarsılırken, dün yaşanan olaylar, artık terörün ve verdiği kayıpların katlanılamaz boyutlara ulaştığını son derece acı bir şekilde, göstermiştir. Terör olayların bir an önce son bulması ve bunun için gereken tüm önlemlerin alınması yönündeki talebimizi bir kez daha yenilerken, şehit olan askerlerimize rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar, ailelerine sabırlar diliyoruz. Tüm ulusumuzun başı sağolsun”

BAKMADAN GEÇME!