İş dünyasında ‘futbol’ istifası

Güncelleme Tarihi:

İş dünyasında ‘futbol’ istifası
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2024 07:00

Trabzonspor - Fenerbahçe futbol müsabakasının gerilimi iş dünyasına da yansıdı. Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, iş insanı Nevzat Aydın’ın olaylı maç sonrası sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı paylaşımlar nedeniyle girişimcilik platformu Endeavor Derneği’nin yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti.

Haberin Devamı

Aksoy, Nevzat Aydın’ın da yönetim kurulunda bulunduğu Endeavor Derneği’nden istifasıyla ilgili sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

‘SÜREKLİ HAKARETİ HAK GÖRÜYOR’

“Dünyanın en önemli girişimcilik platformlarından Endeavor Derneği çatısı altında aynı yönetim kurulunda birlikte görev aldığımız Nevzat Aydın sürekli ve ısrarla kullandığı ayrıştırıcı dil ve hakaretlerle bir camiayı hedef almaktadır. Bir camiaya ve değerlerine bağlı olmak ne kadar doğalsa sevmemek de o kadar doğaldır. Sporu tutkuyla seven birisi olarak bu duyguları anlayışla karşılıyorum ancak toplumda öncü kişilerin kutuplaşmayı ve düşmanlığı körükleyecek söylem ve davranışlardan kaçınmaları ve bilhakis sporda veya hayatın her alanında seviyeli, adil, kurallara uygun, dostça rekabeti teşvik etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bu zihniyete işimize gelen alanlarda sahip olmak ve olmayanları eleştirmek, işimize gelmeyenlerde de sahip olmamak gibi bir seçim hakkımız bulunmamaktadır. Buna karşın açık bir seçim yaparak mensubu olduğum camianın tamamına sürekli hakaret etmeyi hak gören bir kişiyle aynı çatı altında bulunmam mümkün olmadığından Endeavor Derneği yönetim kurulu üyeliği görevimden istifa ediyorum.”

Haberin Devamı

Trabzonsporlu olduğu bilinen Nevzat Aydın, geçmişte başkan yardımcılığı da dahil olmak üzere kulüpte birçok üst düzey pozisyonda görev almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!