İş dünyası teröre karşı tek ses

Güncelleme Tarihi:

İş dünyası teröre karşı tek ses
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2016 17:33

İstanbul Sultanahmet’te gerçekleşen terör saldırısı iş dünyasını yasa boğdu. Yapılan açıklamalarda terörür hedefinin insanlık olduğu vurgulanırken saldırı nefretle lanetlendi.

Haberin Devamı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu: Ulaşmak istedikleri hedeflere şiddet ve kan dökerek ulaşabileceklerini zanneden bu hastalıklı zihniyetin vermek istediği panik, kargaşa ve sindirme mesajları, her daim aziz milletimizin vicdanında yok edilmiştir.İnsan canına kastederek yol almak isteyen hiçbir şer odağı amacına ulaşamamıştır ve ulaşamayacaktır. Türk iş dünyası adına bu insanlık dışı saldırıyı kınıyorum.

İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan: Bütün dünyayı derinden sarsmakta olan terör dalgası, İstanbul’da uygarlıkların buluştuğu tarihi mekanda masum insanları bugün hedef almıştır. Tüm insanlığa ve evrensel değerlere yapılan bu hain saldırı nedeniyle derin bir üzüntü duyarken, barış ve huzur ortamımıza kast edenleri şiddetle kınıyorum.

Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci: Türkiye böyle bir saldırıyı hak etmiyor. İnsanlara barışı ve huzuru çok görenleri, bu alçak ve hain saldırıyı gerçekleştirenleri, terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Terör saldırılarıyla ülkemizde kaos ortamı oluşturarak, korku yaymaya çalışıyorlar ancak emellerine ulaşamayacaklar. Terör saldırılarını kınıyor, önlenmesi için atılacak her türlü adımı destekliyoruz.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken: Tarihi meydan da masum insanlara karşı kimden, nereden, hangi şartlarla yapılırsa yapılsın bu hain ve insanlık dışı saldırı kabul edilemez. Hedef sadece Türkiye değil. Dünyaca ünlü Sultanahmet meydanında her milletten turist var. Yaralı ve ölenlerin çoğunluğunun yabancı olması bunu göstermektedir. Yapanları lanetliyoruz. Terörle mücadelede tüm devletlerin elini taşın altına koyması kaçınılmazdır.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar: Üzülerek belirteyim; küresel bir boyut kazanan terör artık dil, din farkı gözetmeksizin tüm insanlığı hedef almaktadır. Bu saldırı bir kez daha göstermektedir ki, terörün Doğu’su Batı’sı, Avrupa’sı Asya’sı yoktur. Yaşadığımız bu acı olay hükümetimizin terörle mücadeledeki azim ve kararlılığının ne kadar doğru olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.

Haberin Devamı

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır: Her milletten insanın bir arada bulunduğu meydanda yapılan bu vahşi saldırı tüm insanlığa karşı işlenmiş bir cinayettir. Bu saldırının amaçları arasında İslam coğrafyasında bir kaos yaratmak, medeniyetler çatışmasını körüklemek olduğu kesin. Kısa bir süre önce Paris’te gerçekleşen terörist saldırılarını büyük üzüntü içerisinde izledik. Gelinen bu noktada, ülkeler arası dayanışma ve işbirliğinin artırılması terörün önlenmesinin en önemli adımı olacaktır.

ŞİMŞEK: TERÖR AMACINA ULAŞAMAYACAK
Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Sultanahmet’te meydana gelen terör saldırısına ilişkin, “Terör hiçbir şekilde amacına ulaşamayacak. Hangi ölçekte olursa olsun, nereden gelirse gelsin, terörle mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz. Bu konuda en ufak bir tereddüt yok” dedi. Şiddetin kaynağı neresi olursa olsun, hangi sebeple olursa olsun hiçbir şekilde meşru görülemeyeceğini ifade eden Şimşek, “Türkiye güçlüdür. Türkiye, terörün her türlüsüyle en güçlü şekilde mücadele ediyor, etmeye de devam edecektir. Bütün bu şartlarda Türkiye olarak biz yolumuza nasıl devam edeceğiz? Bütün bu zor konjonktür, hem küresel konjonktür, hem bölgesel gelişmeler, hem içerideki gelişmeler, bütün buna rağmen ülkemizi nasıl büyüteceğiz, demokrasimizi nasıl geliştireceğiz ve Türkiye’yi daha ileriye nasıl taşıyacağız? Bence esas üzerinde odaklandığımız nokta bu” diye konuştu. Şimşek, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genişletilmiş Başkanlar toplantısında, bölgede bütün etnik grupların geleceği birlikte yaşadığını belirterek, hiçbir hak talebinin şiddeti meşru kılmayacağını söyledi. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’ni hatırlatan Şimşek, bölücü terör örgütünün derdinin ne hak ne de hukuk olduğunu belirterek, “Böyle bir anlayış olsaydı şiddetin azalması, silahların gömülmesi gerekirdi. Türkiye üzerine düşeni yapmıştır. Bugün bu şiddetin tek kaynağı terör örgütüdür. Hangi demokrasi elinde silahla eşkiyalık yapılmasına izin verir?” dedi. Sadece güvenlik penceresinden bakılmadığını söyleyen Şimşek, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi’ne güçlü bir şekilde yeniden dizayn edilerek devam edileceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!