İş Bankası'nda hisse satışı 15 Nisan'da

Güncelleme Tarihi:

İş Bankasında hisse satışı 15 Nisanda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

İŞ Bankası'nın özelleştirilmesi uygulaması, 15 Nisan'da hisse satışı için başlayacak önkayıt uygulaması ile start alıyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Türkiye İş Bankası A.Ş'de bulunan yüzde 12.3 oranındaki kamu payının satışında küçük tasarruf sahiplerine öncelik tanımak amacıyla önkayıt avantajı sağladı.

İş Bankası hissesi almak isteyenler 15-22 Nisan günleri arasında, para ödemeksizin, sadece almak istedikleri hisse miktarını bildirerek önkayıt yaptırabilecek. Ön kayıt sırasında, yüzde 10 indirim ya da peşin fiyatına 4 taksit seçeneklerinden biri seçilebilecek. İndirim ya da taksit seçeneğinden hangisi seçilirse seçilsin önkayıt yaptıranlara tahsiste öncelik tanınacak.

Mayıs ayının ilk haftasında, 4-5-6 Mayıs günlerinde yapılacak kesin kayıt sırasında da, ön kayıtta belirttiği miktar kadar hisse alanlara yüzde 10 indirim uygulanacak. Ön kayıta katılmayıp sadece kesin kayıta katılanlar ise yüzde 5 indirimden yararlanabilecek. İş Bankası hisselerinden en az bir lot (bin

adet) alınabilecek. Bankanın yurtdışında yapılacak hisse arzında ise önkayıt sistemi ya da indirim uygulanmayacak.

ÖİB, ‘‘ön talep toplama işlemi’’ olarak nitelenen önkayıttan sonra hisselerin küçük tasarruf sahiplerince daha avantajlı alınabilmesi için bir miktar sınırlamasına gidecek. Belirlenen sınırın üstünde hisse talebinde bulunanlar indirim avantajından yararlanamayacak.

81 TRİLYON KÁR

ÖİB, bayram sonrasında, İş Bankası hisse satışının kayda alınması için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuruda bulunacak. Türkiye'de 828, yurtdışında 4 şubesi, toplam 76 iştirakı bulunan İş Bankası'nda 15 bin kişi istihdam ediliyor.

Toplam mevduat tutarı 924 trilyon lira olan bankanın vergiden sonraki kârı 81 trilyon lirayı buluyor. Sermayesi 50 trilyon 664 milyar lira, özkaynağı 111 trilyon lira, kredileri 641 trilyon lira olan bankanın toplam aktifleri 1 katrilyon 349 trilyon lira. ÖİB, İş Bankası'nın satışından, 600 milyon dolar gelir sağlamayı hedefliyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!