İş arıyorsanız bunlara dikkat edin

Güncelleme Tarihi:

İş arıyorsanız bunlara dikkat edin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2018 10:20

Özellikle yeni mezunlar için iş arama süreci oldukça önemli. İşte iş ararken dikkat etmeniz gerekenler...

Haberin Devamı

Üniversiteden mezun olduysanız ya da mevcut işinizden memnun değilseniz, iş arama süreci önünüzde kritik bir aşama olarak yer alacaktır. Fakat bu stresli ve önemli süreci başarılı bir şekilde atlatmanın da yolları var.

Ne İstediğinizi Bilin

Özellikle yeni mezun ve genç iş arayan adaylarda, tam olarak hangi işte mutlu olacağını bilememe sorunu bulunuyor. Bir an önce işe başlamak isteyen tecrübesiz ve heyecanlı gençler, kısa sürede iş bulsalar dahi hayatından memnun olamıyor ve işinden ayrılmak durumunda kalıyor. Burada önemli olan nokta hemen iş bulmak değil, kalıcı ve mutlu olabileceğiniz bir iş bulmaktır. Dolayısıyla hedeflerinize uygun bir şekilde hareket etmeli ve ne istediğinizi bilmelisiniz. Belirli kriterlerinizin olması, uygun işe ulaşmanızı sağlar.

Haberin Devamı

Farklı Alanlara da Yönelebilirsiniz

Günümüzün ekonomik ve toplumsal gelişmeleri, beraberinde yeni iş alanlarını ve fırsatlarını ortaya çıkarıyor. Örneğin; bundan 20 sene önce içerik editörlüğü ya da SEO yazarı gibi meslekler bulunmuyordu. Aynı şekilde sosyal medya yöneticisi ve editörü gibi meslekler yoktu. Yeni alanlar, mezuniyet ve eğitim niteliklerinize direkt olarak uymasa dahi, yetenekli olduğunuzu ve yapabileceğinizi düşündüğünüz farklı alanlara yönelebilirsiniz. Örneğin; edebiyat ve dil bölümlerinden mezunsanız, öğretmenlik yerine yazarlık, tercümanlık, editörlük gibi işlere de göz atabilirsiniz.

Kendinizi Geliştirin

Üniversite, teorik eğitimin verildiği bir kurum olması nedeniyle, bazı yönleriyle iş yaşamının pratiklerine cevap verecek bilgiler sunamayabiliyor. Bu nedenle mezun olduktan sonra ya da eğitim hayatınız süresince kendinizi farklı alanlarda ya da kendi alanınızda geliştirmeye çalışın. Teknolojiyi kullanmayı öğrenin. Dil kursları, eğitim ve seminerler iş arama sürecinde sizleri rakiplerinizden bir adım öne geçirecektir. İş arayan kişilerin bu süreçte sertifika ve kurs imkanlarını değerlendirmesi gerekiyor.

Başvurularınızı Değerlendirin

Bu zamana kadar yaşadığınız iş görüşmesi tecrübelerini değerlendirin. Nerede hata yaptığınızı, işi neden alamadığınızı değerlendirin ve eksiklerinizi gidermeye çalışın.

Haberin Devamı

İş Arama Kaynaklarına Göz Atın

İş arama siteleri günümüzde, sarı sayfaların yerini almış durumda. Artık tüm başvurular internet üzerinden yapılıyor. Dolayısıyla iş arama kaynaklarını incelemeli ve nitelikli sitelerde özgeçmişlerinizi bulundurmalısınız. Çünkü büyük şirketler, iş ilanlarını kurumsal iş arama sitelerine yönlendiriyor.

BAKMADAN GEÇME!