İran karpuzu piyasaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

İran karpuzu piyasaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2009 11:06

Her yıl yerli karpuzdan önce piyasaya çıkan İran karpuzu, Mersin'in Silifke ilçesinde, semt pazarlarında kilosu 2 liradan satışa sunulmaya başlandı.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, İran karpuzunun tadı ve aroması yönünden yerli karpuzun kalitesinde olmadığını, bunun yanı sıra mutlaka üzerinde ilaç kalıntısı olup olmadığı konusunda çok titiz araştırmaların ardından ülkeye girişine izin verilmesi gerektiğini savundu.

Can, yerli üreticilerle haksız rekabete girilmemesi için Mart ayı sonlarında yerli turfanda karpuz hasadı başladığında İran karpuzunun girişine izin verilmemesi gerektiğini belirterek, “zaten üreticimiz geçen yıl istediği geliri elde edemediğinden tüm umutlarını bu yıla bağlamıştı” dedi.

İlçedeki semt pazarlarında 20 yıldır pazarcılık yapan Fatma Çınar ise İran'dan Silifke haline gelen karpuzların her birinin yaklaşık 4 kilogram ağırlığında olduğunu, bunları tanesi 10 TL'den satışa sunduklarını bildirdi.

Karpuzun kilosunun ortalama 2 TL'ye geldiğini belirten Fatma Çınar, “biz tanesini 7 TL'ye alıp, 10 TL'ye satıyoruz. Özellikle hamile kadınlar ile çocuklar İran karpuzuna ilgi duyuyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!