Irak’a yılda 50 milyon dolarlık jeneratör satıyor şimdi yatırım planı yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Irak’a yılda 50 milyon dolarlık jeneratör satıyor şimdi yatırım planı yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2010 00:00

Günde 8 saat elektrik verilmeyen Irak’a 10 yıl önce Saddam döneminde giren Aksa, yılda 50 milyon dolarlık jeneratör satışıyla bölgede pazar lideri konumunda.

Son dönemlerde satışların önemli ölçüde arttığına söyleyen Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı, “Irak’ta hava karardıktan sonra yanan ışıkların çoğu Aksa jeneratörleriyle çalışıyor. Ev jeneratörleri başta olmak üzere, kamu ve sanayi kullanımı için de önemli satışlar gerçekleştiriyoruz. Şimdi bölgedeki fırsatları değerlendirip buraya yatırım planı için çalışmalara hız veriyoruz” dedi.
100 milyon dolar
Irak’a 100 milyon dolarlık yatırım için düğmeye bastıklarını söyleyen Cemil Kazancı, şöyle konuştu: “Bu pazarda yıllardır faaliyet gösteriyoruz. Savaş öncesinde de sonrasında da jeneratör satışlarımız çok iyiydi. Özellikle Erbil, Musul ve Kerkük taraflarında satışlar çok iyi gidiyor. Tüm Irak’a her yıl 50 milyon dolarlık ihracat yapıyoruz. Artık burası için yatırım yapma zamanı geldi diye düşünüyorum. Bu bölgede her an yatırım için düğmeye basmaya hazırız. Bazı plan ve projeler gerçekleştiriyoruz. Çünkü bu pazarın önemli bir kısmı bizim elimizde. Şuanda yüzde 30’luk bir pazar payımız bulunuyor.”
6-8 saat kesinti
Irak’ta hala bir çok bölgede günde 6-8 saat elektrik verilmediğini anlatan Cemil Kazancı, şu bilgileri verdi: “Ülkede elektrik üretimi yok denecek kadar az. Hala günlük kesintiler söz konusu. Gece olduğu zaman özellikle Erbil’de ışıkların yandığı bir çok evde Aksa jeneratör kullanılıyor. Bu bizim için çok büyük bir gurur. Bugün devlet daireleri, Amerikan askerlerinin bulunduğu karargahlar dahi Aksa jeneratörleriyle aydınlanıyor. Bu bölge yatırım için çok cazip bir yer.”
Sorun yok
Irak’a ihracat yapacak firmalara bazı tavsiyelerde bulunan Cemil Kazancı, “Bu ülkeye 10 yıldır ihracat yapıyoruz. Artık Türk markaları Irak’ın her yerinde satılıyor. Kaliteden ödün vermeyen Türk ihracatçısı bu pazarlarda çok büyük işler başarabilir. Bugün nereye baksanız Türk markasıyla karşılaşıyorsunuz. Bu çok gurur verici bir olay. Güvenlik önlemleri gün geçtikçe artıyor. En kolay ihracat yaptığımız ülkelerin başında Irak geliyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!