iPhone5, Apple’ın geleceğini çizecek

Güncelleme Tarihi:

iPhone5, Apple’ın geleceğini çizecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2012 00:00

Bu akşam Türkiye saatiyle 20.00’de tüm gözler dünyanın en değerli markası olan Apple’ın CEO’su Tim Cook’un üzerinde olacak. Çünkü Cook, tüm dünyada milyonlarca hayranının dört gözle beklediği yeni iPhone’un tanıtımını yapacak.

Haberin Devamı

Tasarımının değişmesi beklenen iPhone 5’in daha geniş ekranı ve daha ince bir gövdesi olacağı ifade edilirken ayrıca yeni bir harita yazılımı ve yeni nesil veri ağlarının daha hızlı bağlantısının olacağı belirtiliyor. Analistler, yeni iPhone’un tarihin en büyük tüketici elektroniği sürümleri arasında olacağını ifade erken, araştırma şirketi Forrester Research’ün (FORR) mobil telefon analistlerinden Sarah Rotman, “iPhone 5 Apple için ya tamam ya da devam ürünü” olacak yorumunu yapıyor. Rotman ekliyor; “Apple’ın sektördeki liderliği su götürmez bir gerçek. Ancak zirvede kalmaları için yeniliklerine devam etmeleri gerekiyor.”  Araştırma şirketi IDC’nin analistlerinden Ramon Llamas ise “Çekici olmayan bir şey yapana kadar ki bu yakın zamanda mümkün gibi görünmüyor, Apple zirve bayrağı tutmaya devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

18 günde 10 milyon hedefi

Araştırma şirketi Piper Jaffray Cos’un analisti Gene Muster ise “Apple’ın Eylül sonuna kadar 10 milyon yeni model iPhone satmasını bekliyoruz” dedi. Samsung, Galaxy S III’ü 10 milyon satması 50 gün sürmüştü.

Apple cirosunun yüzde 43’ü iPhone’dan

iPhone 5, Apple’ın modelde 2010’dan bu yana ilk kez donanım değişikliğine gittiği de bir cihaz olacak. Bu yüzden de şirketin fanatikleri, yeni model çıkana kadar cep telefonu almayı bir kenara bıraktı. Apple, geçen yıl toplamda 108.2 milyar dolar olan satışlarının yüzde 43’ünü iPhone’dan elde etti. Sadece son çeyrekte iPhone satışları 16.2 milyar dolara ulaştı.

ABD’nin milli gelirini artıracak

iPhone’a yönelik bir diğer ilginç tahmin de ABD’li banka JPMorgan Chase’den geldi. Banka, yeni cihazın satışın ABD’nin dördüncü çeyrek GSYİH’sine yarım puan katkı yapacağını açıkladı. iPhone satışları yatırımcıların da yakından takip ettiği bir olay. Apple şirketinin hisseleri Temmuz’da satışların azalmasından dolayı geriledi ancak yeni modele yönelik söylentilerle birlikte yeniden yükselişe geçti. Şirketin hisseleri yılın bu zamanına kadar yüzde 64 değerlendi. Piyasa araştırma şirketi Canalys’in analistlerinden Chris Jones, “Burada büyük bir hareket var ve şirketin insanlara beklediğinize değdi mesajını vermesi lazım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!