İnternet'te müzayede

Güncelleme Tarihi:

İnternette müzayede
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Antika eserler ticareti konusunda dünya çapında bir üne sahip olan Sotheby's şirketi 25 milyon dolar harcayarak gelişmiş bir internet sitesi kuracağını ve bu yolla antika eşya müzayedelerine katılmak isteyenlerin dünyanın her yerinden açık arttırmaları takip edebileceğini açıkladı. Kurulacak internet sitesi sayesinde satış fiyatı 10 bin dolara kadar olan eserler tek boyutlu değeri 10 bin dolardan fazla olan eserlerde üç boyutlu olarak bilgisayar monitörlerinde görülebilecek.

Temmuz ayında faaliyete geçecek olan Sotheby's internet sitesi sayesinde dünyanın her yerinden antika meraklılarının Sothbey's arşivine girebileceği, ancak internet sitesi aracılığıyla satışların artmasının bir çok hataya yol açabileceği, alıcıların antika ürünün gerçek değeri konusunda yanılgıya düşebileceği belirtildi.

Sotheby's yetkilerinden yapılan açıklamada, şirket tarafından satışların sadece aracılara ve sanat eserleri konusunda uzman olanlara yapılacağı , açık arttırmalara ise kredi kartı numaralarıyla müzayedeler öncesi Sothbey'se başvurup, katılma izni alanların dahil edileceği vurgulandı. Dünyanın en büyük antika eser satıcısı olan Sothbey's in internet üzerinen satışa hazırlanması merkezi New York'ta bulunan bir çok büyük müzayede şirketini harekete geçirerek aynı yöntemi kullanmaya yöneltti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!