İnternete yönelik şikâyetler yüzde 615 artış gösterdi

Güncelleme Tarihi:

İnternete yönelik şikâyetler yüzde 615 artış gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2024 07:00

Çözüm platformu Şikayetvar, internet servis sağlayıcılarıyla ilgili çözüm bekleyen konuları mercek altına aldı. Açıklanan verilere göre, bir önceki yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında sektörle ilgili şikayet artış oranı yüzde 615 olarak gerçekleşti.

Haberin Devamı

Kullanıcılar, en çok internetin yavaşlığından şikayet ederken yeni zamlarla birlikte sunulan hizmetin çok pahalı olduğunu platform üzerinden dile getirdi. Ayrıca halihazırda taahhüt hızının altında internet hizmeti alan kullanıcılar, sözleşmelerinden vazgeçtiği durumlarda yüksek cayma bedelini ödemekle karşı karşıya kaldıklarını vurguladı. İnternetin sürekli kopması, aboneliklerin geç bağlanması, müşteri hizmetlerinin ilgisizliği şikayet edilen diğer konular arasında yer aldı. Konuyla ilgili platforma ulaşan bazı şikayetler ise şöyle sıralandı:

CAYMA BEDELİ İÇİN 1900 TL

“İnternet servis sağlayıcım, 2 aylık kullanım sonucunda çekim gücünden memnun kalmadığım için iptal ettirmek istediğimde, 1900 TL cayma bedelinin yansıtacağını söyledi. İnsanlar adeta mecbur bırakılıyor. İnternet hizmeti alırken iyi araştırma yapılmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Umarım bu durumu yeni hizmet alacak kişiler göz önünde bulundururlar.”

Haberin Devamı

KAPLUMBAĞA HIZINDA

“2 yıldır internet altyapısını kuramadılar. En son fiber kutusu geldi, 2 haftadır da onu bekliyoruz. Sinyal gelecek diyorlar. Çok yavaş, umursamaz çalışıyorlar. 2024 yılında internet hizmeti alamıyoruz 19 daire olarak. İvedilikle çözülmesini istiyoruz.”

“İstanbul’un merkezi bir konumda bulunan adresimde sadece bir firma tarafından 50 Mbps VDSL internet hızı sağlanıyor ve gün içinde defalarca bağlantı kopmaları yaşıyorum. Müşteri hizmetlerini ne kadar çok arasam da bir sonuç alamıyorum. Hem internet yavaş hem de hız düşük olmasına rağmen İstanbul’un en merkezi yerlerinden birinde bu kaliteli firmanın internet hizmetinden faydalanmak istiyorum.”

“150 TL olan ev internetimin taahhüdü 2 gün sonra bitiyor. Fakat yeni fiyatı üstelik taahhütlü olmasına rağmen 3 katından fazla…

BU NASIL ZAM

Bu nasıl bir zam? Devletin hangi kurumunda böyle bir zaman var? Bu vurdumduymazlık, yukarıdan bakma, tok esnaf modeli nereden geliyor? Neden her ay kira öder gibi internet faturasını ödeyeyim? Yıl 2024, dünyada interneti daha pahalı başka bir ülke var mı?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!