İnternet yasağı ancak kablo kesilerek olur

Güncelleme Tarihi:

İnternet yasağı ancak kablo kesilerek olur
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2014 01:11

BİLGİ Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, internette yüzde 100 yasaklamanın ancak kablo keserek olacağını belirterek, “Kabloyu kesmeden internette engelleme olmaz” dedi.

Haberin Devamı

Getirilen düzenlemelerle olabilecek hataların mahkeme kararıyla düzeltileceğini belirten Acarer, yeni yasayla ilgili şunları söyledi: “Bardağın hep boş tarafından bakılıyor. Felaket senaryoları üretiliyor. Telekomünikasyon İletişim Başkanı’na (TİB) verilen resen yasaklama yetkisi çok nadir kullanılacak bir yetki. Eğer bir sıkıntı olursa da mahkeme var. Mahkeme güvence. Bize yapılan eleştirilerin somut olması gerekir.”
Komisyonda kabul edilen düzenlemede internette saklanacak olan trafik bilgilerinin ancak mahkeme kararıyla alınabileceği yönünde bir düzenleme olduğunu da söyleyen Acarer, “Siber güvenlikle ilgili bilgiler de alınabilecek. Siber güvenlik tüm ülkeleri ilgilendiren bir konu. Bu konuda bazı yetkiler alınmadan çalışma yapılması nasıl beklenebilir? İkincil düzenlemeler de bazı konular daha da netleşecek. Yasal sürecin tamamlan-masının ardından yönetmelik çalışmaları başlayacak. Bunlar 2 saatte çıkacak şeyler değil. Bakanımız Lütfi Elvan da, gerek STK’lar gerekse diğer paydaşlardan görüş alınarak düzenlemelerin hazırlanmasını istedi. Özellikle Erişim Sağlayıcıları Birliği’ne ilişkin tüzük herkesle görüşülerek hazırlanacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!