İnternet verileri spor ve eğlencede yeni kapılar açıyor

Güncelleme Tarihi:

İnternet verileri spor ve eğlencede yeni kapılar açıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2014 01:58

Telefon mesajıyla yakınlarınızın ne zaman düşeceğini öğrenebilir, futbolcular hakkında birçok istatistiğe ulaşabilirsiniz. İnternetteki trilyonlarca veri yeni tahmin edilebilir alanların kapısını aralıyor.

Haberin Devamı

HER bir verinin teknolo-ji marifetiyle kayda alınması insanoğlunun bir yıl önce hayal dahi edemeyeceği çalışmaları ortaya çıkarıyor. Teknoloji dünyasının son yıllarda üzerinde durduğu Big Data (büyük veri) kişilerinin hayatında tahmin edilebilir birçok noktayı ön plana çıkarıyor. Almanya merkezli dünyanın en büyük yazılım şirketi SAP, özellikle spor alanında yaptığı çalışmalar sonunda kişilerin ne zaman düşeceğinin tahmin edilebilir olduğunu ve bunun uyarı sistemiyle kullanılması üzerinde çalışıyor.

SMS İLE BİLDİRİM

SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin, bugüne kadar yapılan spor ve sağlık çalışmalarında çarpıcı sonuçlara ulaşıldığını belirterek, “Bunlardan en çarpıcı olanlarından bir tanesi kişilerin ne zaman düşeceğinin tahmin edilebilir olduğu. Bir çok veriyle düşmenin ne zaman gerçekleşeceğini tahmin edilebildiğini gördük. SAP bünyesinde yapılan çalışmalarla önümüzdeki dönemde bu çalışmayı tamamlayacağız. Örneğin yaşlı bir anneniz var ve onunla bağlantılı bir cihaz sayesinde size ‘anneniz bugün düşebilir’ mesajı gelebilecek” dedi.

Haberin Devamı

‘Google Glass’la futbolcu takibi

İnternet verileri spor ve eğlencede yeni kapılar açıyor

TEKNOLOJİ ile futbolda belki maçı kimin kazanacağını kimse önceden bilemeyecek ancak hangi futbolcunun sakatlanacağını artık tahmin edilebiliyor. Big Data’nın girdiği alanların başında spor ve eğlence geliyor. Teknik adam ‘Google Glass’ kullanarak futbolcusunun hangi hızda koştuğunu görebiliyor.

En büyük servet veri

BIG Data’nın eğlence ve spor alanında önemli bir şekilde kullanılmaya başladığını anlatan SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin, bunun her alana hızla yayılacağını söyledi.

6 milyar dolarlık sektör olacak

BÜYÜK miktarda verinin ekonomik ve ölçeklenebilir biçimde ve ilişkisel veri tabanı tekniklerinin yetmediği noktalarda kullanılabilir ve anlamlandırılabilir kılınmasına Big Data deniyor. Pazarının 2016’ya kadar 6 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!