İntel'den beklenenin üzerinde kar

Güncelleme Tarihi:

İntelden beklenenin üzerinde kar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2009 11:18

ABD'li çip üreticisi Intel, üçüncü çeyrekte beklentilerin üzerinde, daha iyi kar ve gelir açıkladı.

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük çip üreticisi Intel, Temmuz-Eylül döneminde karının ve satışlarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 düştüğünü, bunda çip fiyatlarının düşmesi ve talebin azalmasının etkisi olduğunu bildirdi.

Intel, üçüncü çeyrekte 1,9 milyar dolar (hisse başına 33 sent) kar ettiğini açıklarken, uzmanlar, şirketin hisse başına 28 sent kar etmesini bekliyordu. Geçen yıl aynı dönemde 2 milyar dolar (35 sent) kar eden Intel'in, bu yıl üçüncü çeyrekte satışları ise 9,4 milyar dolar oldu. Intel'in söz konusu çeyrek satışlarının 9 milyar dolar olması bekleniyordu.

Intel, dördüncü çeyrekte ise kişisel bilgisayarlara talebin artacağından hareketle satışlarının 10,1 milyar dolar ya da bu rakamın 400 milyon dolar üstünde ya da altında olacağını beklediğini de kaydetti. Uzmanlar ise şirketin aynı çeyrekte gelirinin 9,5 milyar dolar olacağını tahmin ediyor.

Haberin Devamı

Intel Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Paul Otellini, “Intel'in güçlü üçüncü çeyrek sonuçları bilgisayarın insanların yaşamındaki önemini gösteriyor, teknolojik yeniliğin ekonomideki düzelmeye öncülük etmedeki önemini kanıtlıyor. Mevcut ekonomik durumdaki ivme, ayrıca ürün liderliğimiz ticari görünümümüzün ileri gittiği konusunda bize güven veriyor” dedi.

Üçüncü çeyreğe ilişkin verileri açıklayan ilk önemli teknoloji şirketi olan Intel'in rakamları, bilgisayar üreticilerinin yeni çipe talebinin güçlü ya da zayıf olacağı konusunda bilgi verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!