İnşaatta istihdama destek hamlesi

Güncelleme Tarihi:

İnşaatta istihdama destek hamlesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2023 07:00

FİRMALARIN ilan verip hızla istediği adayı bulmasına yardımcı olan Yenibiriş ile gayrimenkul sektörünün çatı örgütü Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Haberin Devamı

GYODER, bu işbirliğiyle afetzedelerin istihdamına katkı sağlarken, şehirlerin yeniden ihyası ve kentsel dönüşüm için ihtiyaç duyulan insan kaynağını planlayacak. Yapı endüstrisinde istihdam sorunu yaşandığını, pandemi ile başlayan bu sorunun deprem bölgesinde de devam ettiğini söyleyen GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, işbirliğine ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Deprem bölgesi başta olmak üzere, ülkemizin konut stoğunun dönüşüm ihtiyacını da düşündüğümüzde istihdam açığı, sektörün en iyi yönetilmesi gereken konularından biri. Sıvacısından kalıp ustasına, kule vinç operatöründen boya ustasına, iş sağlığı ve güvenliği şefinden proje müdürü ve mimara kadar pek çok işkolunda mavi yaka ve beyaz yaka yoğun bir istihdam açığıyla karşı karşıyayız. Yenibiriş ile yapılan bu işbirliği sayesinde sektör aradığı insan kaynağına çok daha hızlı bir şekilde ulaşabilecek. Bu sayede deprem bölgesinde başlayan şehirlerin yeniden ihyası ve İstanbul’da hızlanacak olan kentsel dönüşüm başta olmak üzere ülkemizin önemli atılımlarında ihtiyaç duyulan insan kaynağı iyi planlanarak bu projeler akamete uğramamış olacak” dedi.

Haberin Devamı

İnşaat sektörüne yönelik beyaz yaka ve mavi yaka eleman ihtiyacına dikkat çeken Yenibiriş Yönetici Ortağı Uğur Karaboğa ise “Sektör temsilcileri, iş ilanlarını platformumuz üzerinden çeşitli avantajlarla yayınlayabilecek” ifadelerini kullandı.

İnşaatta istihdama destek hamlesi
Uğur Karaboğa

 

 

BAKMADAN GEÇME!