İnşaat sektörüne fiyat uyarısı: Bakan Kurum sektör temsilcileriyle bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

İnşaat sektörüne fiyat uyarısı: Bakan Kurum sektör temsilcileriyle bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2023 07:00

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, inşaat sektörünün temsilcileriyle Gaziantep’te bir araya geldi, inşaat malzemesi fiyatlarının artmaması konusunda uyarıda bulundu.

Haberin Devamı

TOKİ Başkanı Ömer Bulut’un da yer aldığı toplantıya Limak, TOBB, İMSAD, AGÜB, AYSAD, PÜKAD, İZODER, TUKDER gibi inşaat malzeme sektörünün temsilcileri katıldı. Bakan Kurum toplantıda yeniden inşa sürecini anlattı, harita üzerinden yeni yerleşim alanları olarak değerlendirilebilecek sahalara ilişkin bilgi verdi. Toplantı aynı zamanda deprem bölgesinde ilk etapta yapılacak 200 bin konutla ilgili sektör temsilcilerine uyarı niteliğindeydi.

Bu süreçte malzeme fiyatlarında artış olmaması gerektiğini söyleyen Murat Kurum, “Bir yıl dişimizi sıkalım. Müteahhit, yatırımcı sorunları birlikte çözeceğiz. Elbirliğiyle süreci yöneteceğiz. Yapılaşma şartlarını radikal kararlar alarak yönetmek zorundayız. Ne arttı da bu malzemelere zam geldi? Biz bir an önce konteyner yapmaya çalışıyoruz, yüzde 100 fiyat artışı yapıyorlar. Böyle vicdansızlık olmaz” dedi. İnşaat sürecinde sektör temsilcilerinden destek de isteyen Kurum, bir an evvel deprem bölgesindesi insanları yuvalarına kavuşturmak için çalışılması gerektiğini vurguladı. Kurum, “Bir yıl içinde yapacağız dedik, söz verdik, sözümüzü tutacağız ama bu süreci fırsat bilenlere de izin vermeyeceğiz. Tabii ki bunlar çok fazla değil ama böyleleriyle karşılaşıyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!