İnşaat sektöründe 100 bin işçi çıkarıldı

Güncelleme Tarihi:

İnşaat sektöründe 100 bin işçi çıkarıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ekonomik kriz dolayısıyla hakediş ödemeleri durdurulan inşaat sektöründe 1998'in son üç ayında 100 bin işçinin çıkarıldığı ortaya çıktı.

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanvekili Nihat Özdemir, 1998 yılını, taahhüt sektörü açısından Hürriyet'e değerlendirdi Yılın son üç ayının sektör açısından çok sıkıntılı geçtiğini vurgulayan Özdemir, DSİ ve Karayolları Genel Müdürlüğü projelerinde iş yapan müteahhitlerin toplam 110 trilyon liralık alacağının ödenmediğini açıkladı.

Krizin yolaçtığı daralma nedeniyle Hazine'nin ödemeleri yavaşlatmasını olağan karşıladıklarını da söyleyen Nihat Özdemir, Karadeniz Sahil Yolu projesinin, devletce ödenmesi gereken 12 milyon dolarlık KDV'sinin de ödenemediğini kaydetti.

Küresel krizin ülkeye yansımasının etkilerini gerçekte en fazla inşaat sektöründe gösterdiğine dikkat çeken Özdemir, şunları söyledi:

‘‘Bizdeki kayıplar, otomotiv, tekstil sektörünün çok önündedir. Çünkü inşaat sektöründe sendikalaşma oranı çok düşük olduğundan, rakamlar kayıtlarda görünmüyor. Ama, 1998'in son üç ayında, KGM ve DSİ şantiyelerinde toplam 100 bin işçinin işten çıkarıldığını rahatlıkla söyleyebilirim.''

BÜTÇE DÜŞKIRIKLIĞI

Bütün bu olumsuz gelişmeler yaşanırken, 1999 bütçesine çok ümit bağladıklarını anlatan Özdemir, bunun geri çekilerek geçici bütçenin kabul edilmesinin tam bir düşkırıklığı olduğunu söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!