İngiltere ile STA müzakereleri başladı

Güncelleme Tarihi:

İngiltere ile STA müzakereleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2024 07:00

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ve İngiltere arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması’nın (STA) genişletilmesi için yapılacak müzakerelerin başladığını duyurdu.

Haberin Devamı

“Birleşik Krallık ziyaretimiz kapsamında Türk-Birleşik Krallık iş insanları ile yuvarlak masa toplantımızı gerçekleştirdik” diyen Bolat, “Bugün  Birleşik Krallık ile tarihi bir adım atarak, Serbest Ticaret Anlaşmamızı (STA) güncelleme sürecini başlattık” dedi.

İki ülke arasındaki mevcut anlaşma, Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nden ayrılışı sonrasında Gümrük Birliği kapsamındaki mevcut tavizlerin korunmasını sağlamış, bu sayede iki ülke arasındaki ticaret hacmine de katkıda bulunmuştu.

HEDEF KAPSAMI GENİŞLETMEK

STA’nın daha kapsamlı bir anlaşma haline gelmesi için tarafların yürüttüğü gözden geçirme çalışmaları sonrasında güncelleme müzakerelerine başlamaya yönelik alınan karar 18 Temmuz 2023’te alınmıştı. Anlaşmanın hizmet ticareti, yatırımlar ve ilave tarım tavizleri gibi alanları içerecek şekilde genişletilmesi, ayrıca yatay kurallar bakımdan kapsamlı hükümler içermesi hedefleniyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!