İngiltere Ford'dan 850 işçi çıkarılacak

Güncelleme Tarihi:

İngiltere Forddan 850 işçi çıkarılacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2009 13:03

Otomobil üreticisi Ford'un İngiltere'deki tesislerinden 850 işçi çıkartılacağı, bunun için öncelikle gönüllülüğü özendirecek bir paketin hazırlanmakta olduğu bildirildi.

Bu 850 işçiden 400-500'ünün Ford'un Southampton'daki Transit fabrikasından önümüzdeki Mayıs ayına kadar çıkartılacağına dikkat çeken yetkililer, kararın tümüyle mali nedenlerle alındığını ifade etti.

Ford'un güney İngiltere'deki fabrikalarının çalışanları için vaat edilen maaş zamlarının da yeniden görüşülmek üzere askıya alındığına dikkat çekilen konuyla ilgili açıklamalarda, bütün bu uygulamalardan ekonomideki “önceden tahmini güç gelişmeler” sorumlu tutuldu.

Sendika yetkilileri ise Ford yönetiminin söz verdiği maaş zamlarını gerçekleştirilmesini beklediklerini bildirdi.
Ford'un Avrupa bölümü Üst Yöneticisi (CEO) ve Yönetim Kurulu Başkanı John Fleming, sektöre yönelik talebin düştüğü şu günlerde, Ford olarak kendilerinin de bazı güçlüklerle karşı karşıya bulunduklarına dikkat çekti ve “krize karşı hızlı hareket eden ve doğru kararları alan firmalar, sadece yaşamlarını sürdürmeyi başarmakla kalmayıp, bu derin resesyondan daha güçlü çıkmayı da başaranlar olacaktır” dedi.

Bu arada Ford'un Transit modelini üreten tesislerin bulunduğu bölgenin milletvekili olan Sandra Gidley ise şirketin işçi çıkartma kararının son derece trajik bir haber olduğunu, bunun sadece işten çıkartılanlar ve ailelerini değil, bütün kenti etkileyeceğini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!