İngilizler'e sağdan direksiyonlu BMC

Güncelleme Tarihi:

İngilizlere sağdan direksiyonlu BMC
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hannower 57'inci Ticari Araçlar Fuarı IAA'da ikinci kez görücüye çıkan ilk Türk kamyonu BMC Profesyonel İngiltere yollarında marş basmaya hazır. Yıllık 12 bin kamyonun satıldığı İngiltere pazarının yüzde 10'una göz diken BMC, ada ülkesine yılda 1200 kamyon satmayı hedefliyor. İhracat bağlantıları tamamlanan sağdan direksiyonlu BMC Profesyonel'in seri üretimi 2 ay sonra başlıyor.

Daha önce Ortadoğu ve Afrika pazarlarına giren BMC Profesyonel'in yuvarlak hatlara sahip kabin tasarımı, Peugeot, Alfa Romeo, Fiat ve Cadillac'a tasarım yapan İtalyan Pininfarina ekibi tarafından yapıldı. BMC, 6 yıl süren hazırlık aşamasından sonra seri üretime geçen ve 1997 yılında piyasaya çıkan Profesyonel'in 622 serisiyle Avrupa pazarına girmeye hazırlanıyor.

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Demirpençe, Profesyonel'in Avrupa'daki satış şansının yüksek olduğunu belirterek, ‘‘Euro 2 motorlu 622 serisinin Avrupa ve İngiltere standartlarına uyumu tamamlandı. BMC Profesyonel 622 bu standartlarıyla dünya pazarına hitap ediyor’’ dedi. Hiçbir ana üretici ile doğrudan bağlantısı olmayan BMC Sanayii ve Ticaret A.Ş., ilk Türk kamyonu Profesyonel'i 1997 yılında 14 bin 721 adet üretti. Hannover 57. Ticari Araçlar Fuarı'nda Renault standının karşısında yer alan BMC, büyük ilgi çekiyor. BMC standı, yumuşak hatları, agresif görüntüsüyle BMC Profesyonel 622 modelini görmek isteyenlerin akınına uğruyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!