İngiliz rövanşı

Güncelleme Tarihi:

İngiliz rövanşı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2013 00:00

İngiliz lüks otomobil markası Aston Martin’in distribütörlüğünü son anda Borusan Otomotiv’e kaptıran Royal Motor’s intikamını Rolls-Royce’yle aldı.

Haberin Devamı

İngiliz markanın Türkiye distribütörlüğü için yarışan 8 firma arasında Borusan Otomotiv’le birlikte son ikiye kalan Royal Motor’s, bu kez ipi göğüsleyerek markanın temsilciliğini aldı. Royal Motor’s’un sahibi Artuğ Aysal, hem distribütörlük alan, hem paralel ithalat yapan hem de ikinci el lüks oto satışı yapan dünyadaki bir kaç firmadan biri olduklarını belirterek, “1 Kasım’da Kuruçeşme’de Rolls-Royce showroom ve servisi açacağız” dedi.

KURUÇEŞME ETKİSİ

1982 yılında kurulan Royal Motor’s, Türkiye’ye hem sıfır hem ikinci el lüks otomobil ihraç eden bir firma. Kendi söylemiyle buna paralel ithalat diyen, halk arasında ise son dönemlerde oldukça tartışılan ‘grey market’ olarak bilinen yöntemle satış yapan Royal Motor’s, uzun bir süredir Rolls-Royce satışı da yapıyordu. Artuğ Aysal, “Geçtiğimiz yıl 12 tane Rolls-Royce sattık. Şimdi artık resmi temsilcisi olduk. İngiliz marka özellikle Kuruçeşme’deki yerimiz ve önemli satışlarımız nedeniyle bizi tercih etti” dedi.

Haberin Devamı

YÜZDE 60’I ROLLS-ROYCE

Kuruçeşme’deki showroomlarının yüzde 60’ını Rolls-Royce’ye ayıracaklarını kaydeden Aysal, “İngiliz markanın tüm modellerini Türkiye’ye getireceğiz ve showroomda sergileyeceğiz” dedi. Aysal, bu distribütörlüğün dışında paralel ithalat ve ikinci el satışına da devam edeceklerini belirterek, bu konuda İstanbul’da çok az sayıda düzgün iş yapan firmalardan biri olduklarını da sözlerine ekledi.

Borusan: İstediğimiz fiyatı bize vermediler

BORUSAN Otomotiv CEO’su Eşref Biryıldız, Rolls-Royce’nin distribütörlüğünü Royal Motor’s’un aldığını bilmediğini belirterek, “Şimdi senden duydum. Hayırlısı olsun. Biz fiyat konusunda istediğimiz desteği alamadığımız için vazgeçmiştik” dedi. İngiliz markayı Türkiye’ye isteğe bağlı olarak getirdiklerini hatırlatan Biryıldız, “Ama resmi distribütörlüğünü almamıştık. ÖTV artışı sonrası da distribütörlük kararımızı gözden geçirdik. Özel fiyat vermelerini istedik. Çünkü İngiltere’den daha iyi fiyata alıyorlardı. Ayrıca biri sergilemek biri de test için en az iki araç almayı şart koşuyorlardı. Böyle bir dönemde satamayacağımız bir araca bu kadar para bağlamayı uygun görmedik. Aslında Taksim’deki yeni showroomda Rolls-Royce’nin yeri hazırdı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!