İngiliz Reed Türkiye pazarına girdi

Güncelleme Tarihi:

İngiliz Reed Türkiye pazarına girdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2011 17:49

İngiltere’nin en büyük danışmanlık şirketi olan Reed Specialist Recruitment, Türkiye'de faaliyetlerine başladı.

Haberin Devamı

Türkiye istihdam pazarına giren Reed Türkiye, öncelikle satış, mühendislik, bankacılık ve finans olmak üzere toplam 12 tane uzmanlığa odaklı olarak seçme yerleştirme, uzman dönemsel esnek işgücü istihdamı ve İK'nın tamamlayıcı hizmetlerini sunacak.

Reed Türkiye'nin yüzde 50 ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı olan, aynı zamanda Bell Holding Yönetim Kurulu Başkanı Livio Manzini daha önce de aynı sektörde  Türkiye’nin şu an en büyük markalarından birini Türkiye’ye getirmiş ve çok kısa sürede büyüterek yabancı ortaklara satışını gerçekleştirmişti. Reed Türkiye, İngiltere'de, Avrupa'da ve Orta Doğu bölgelerinde olduğu gibi ülkemizde de liderliği hedefliyor. Dünya genelinde yılda 20 bin kişiyi işe yerleştiren firma, Türkiye’de ilk yıl için 1500 kişiyi işe yerleştirmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Kurumun diğer yüzde 50 ortağı ise James Reed. Reed’in şirketi olan  Reed Specialist Recruitment İngiltere’de 1960 yılında kurulan - 3000 çalışanı 350 ofisi ile iş dünyasının sayılı İnsan Kaynakları&Danışmanlık şirketlerinin arasında yer alıyor.

Bağdat Caddesinde ilk ofisi açılan şirket, kısa bir süre sonra İstanbul’da farklı bir ofis açmayı ve Anadolu’da yapılanmayı planlıyor. İnsan Kaynakları danışmanlığı sektöründe uzun yıllardır hizmet veren Asiye Özçelik Yıldırım, Reed Türkiye Genel Müdürü, yine sektörde uzun yıllık tecrübeye sahip Sena Çorapçı Sarısoy, Satış ve Pazarlama’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!