Ingenico Türkiye pazar payını artırdı

Güncelleme Tarihi:

Ingenico Türkiye pazar payını artırdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2008 13:14

Ödeme sistemleri şirketi Ingenico Türkiye'nin, son bir yılda toplam pazar payını yüzde 5 artırdığı bildirildi.

Ingenico Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, iş ortağı Banksoft ve Sagem Monetel ürünlerindeki payında da yüzde 2'lik bir artış sağlayan şirketin, bu gelişmelerin ardından Sagem Monetel birleşmesiyle de "sektörün lideri" olduğu kaydedildi.

Dünyada, ödeme sistemlerindeki 1.500 uygulaması, dünya pazarının 3'te birine denk gelen 15 milyon POS terminali ve 125 ülkede faaliyeti bulunan Ingenico'nun, Türkiye pazarında da Türk ekibinin başarısı, yazılım ve Ar-Ge ekibinin gücüyle "liderliğe" yükseldiği belirtilerek, "Ingenico Türkiye, yüzde 51'lik pay ile lider olurken, pazardaki diğer 3 oyuncunun toplam pazar payı ise yüzde 49" denildi.

Temmuz 2007'de, Türkiye'deki distribütörü Planet A.Ş'yi satın alarak Türkiye pazarına doğrudan giriş yapan Ingenico'nun, bu kararında en önemli unsurlardan birinin, Türk ekibinin "dikkat çeken başarısı" olduğunu açıkladığı aktarılarak, şunlar kaydedildi:
"Bu açıklamanın üzerinden, henüz bir yıl geçmişken Ingenico Türkiye, hızlı bir sıçrama ile pazar payını yüzde 5 artırarak yüzde 29'dan yüzde 34'e çıkardı.

Aynı dönemde, halen Ingenico iş ortağı olarak çalışmalarına devam eden Banksoft ise başarılı projelerle Sagem Monetel ürünlerinin satışlarını yüzde 15'ten yüzde 17'ye çıkardı. Yaşanan bu gelişmeler, 2008 Mart ayında Sagem Monetel ile birleşen Ingenico'nun, Türkiye pazarında büyümesini arttıran unsurlar oldu ve yüzde 51 pazar payı ile lider olmasını sağladı."

Ingenico Türkiye Genel Müdürü Alpay Sidal, konuya ilişkin değerlendirmesinde şu görüşleri ifade etti:
"Hiçbir zaman, yalnızca ürün satışına odaklanmadık. Pazarın ihtiyaçlarını izledik, müşterilerimizi dinledik, istedikleri proje ve çözümü hızlı bir şekilde geliştiren bir şirket olarak fark yarattık. Bundan bir kaç yıl öncesine kadar, sahadaki mevcut POS'ların, bankalarca ortak kullanımı için yapılacak çalışmalar ödeme sistemleri sektöründe çekince olarak görülürken biz ortak POS'u hayata geçirdik. Böylece tercih edilen marka haline geldik. Ingenico da başarılarımızı görerek, Türk ekibinin gücüne inandı ve bizi destekledi. Ingenico'nun dünyadaki en büyük Ar-Ge merkezi olabilmek için çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. Bundan sonraki hedefimiz, Ar-Ge çalışmalarımızdaki başarımızı Türkiye üzerinden uluslararası pazara taşıyabilmek."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!