ING Bank'tan yeni ürün: ING Günlük Paket

Güncelleme Tarihi:

ING Banktan yeni ürün: ING Günlük Paket
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2011 15:05

ING Bank, tasarruf mevduat tabanını genişletmek amacıyla uygulamaya koyduğu Turuncu Hesap’ın ardından, şimdi de ING Günlük Paket ismiyle, bir dizi bankacılık hizmetinin ücretsiz verildiği yeni bir ürün daha çıkardı.

Haberin Devamı

ING Günlük Paket kapsamında banka müşterilerinden hesap işletim ücreti, kredi kartı ücreti, havale ve EFT ücreti alınmayacağı ve otomatik ödemelerin yüzde 2’sinin de her ay bonus olarak hesaba yükleneceği açıklandı.

ING Bank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Baş Yardımcısı Johan de Wit, yeni ürünün tanıtımı dolayısıyla ING Bank Bireysel Bankacılık Pazarlama ve Özel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Tabakoğlu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında yenilikçi ve müşteri odaklı banka konumlandırması ile yine bir ilk uygulamaya imza attıklarını söyledi.

Johan de Wit, “Günlük Paket bir bankadan hizmet alan herkese hitap eden tek pakette tek noktadan çözüm sunan bir ürün. Bu ürün ile birçok kişi ilgilenecek ve ING Bank’a gelecek. Turuncu Hesap ile müşteri tabanımız zaten büyüme sürecinde. Kendimize yüksek bir çıta koyduk. Müşteri tabanımızın ve tasarruf hacmimiz Günlük Paket ile çok daha fazla büyüyecek. Müşterilerimizin ana bankası olacağız” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN TASARRUF MEVDUAT BANKASI OLMAYA KARARLIYIZ

ING Bank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Baş Yardımcısı Johan de Wit, ING’nin son verilerle 441 milyar Euro’luk tasarruf mevduatıyla dünyada en önde gelen tasarruf mevduatı bankalarından biri olduğuna ve bu rakamın da Türkiye’deki toplam bireysel tasarruf mevduatın 3 katı büyüklüğünde olduğuna dikkat çekerek, “Müşterilerin isteklerini temel alan, sektörde örneği olmayan, kullanımı basit ve şeffaf ürünlerle ve müşteri dostu, kolay süreçleri izleyerek ‘Türkiye’nin Tasarruf Mevduat Bankası’ olmaya kararlıyız. Turuncu Hesap ile ING Bank’ı Türkiye’nin tasarruf bankası olarak tekrar konumlandırdık. Yenilikçi ve müşteri odaklı ürünlerimizin bir devamı olarak, şimdi de ING Günlük Paket’i müşterilerimize sunuyoruz. ING Günlük Paket ile konumlandırmamızı güçlendirirken, ING Bank’ı birçok kişinin ana bankası yapacağız” dedi. Johan de Wit, ING’nin dünyada önemli, bir oyuncu olmasına paralel Türkiye’de de ING Bank’ın tasarruf mevduat bankası olma konusundaki iddiasını devam ettireceklerini vurgulayarak, “Bu doğrultuda 2012 başında yeni bir ürün daha sunacağız. Yeni ürünlerle tasarruf mevduat bankası olma konusundaki liderliğimizi daha da pekiştireceğiz” görüşünü ifade etti. Johan de Wit, Turuncu Hesap'ın performansına değinirken de "Turuncu Hesap ile bu yılın ilk altı ayında bireysel TL mevduat tabanımız yüzde 40 artarken, sektörde bu oran yüzde 10 oldu. Bireysel TL mevduat pazar payımız ise 2.2’den yüzde 2.8’e yükseldi. Mevduatı en fazla tabana yayılmış bankalar arasına girdik. Toplam 1.3 milyon aktif bireysel müşterimiz bulunuyor" dedi.

Haberin Devamı

ÖNEMLİ BİR KİLOMETRE TAŞI

Johan de Wit, “Müşteri odaklı banka olmak, önce dinlemek, sonrasında da ihtiyaçlara yönelik en uygun çözümleri sunmaktır. Biz de bu paralelde, bir dizi araştırma yaptık. Ve araştırma sonuçlarından gördük ki ürünümüzün temel özellikleri ile beklentiler tam olarak örtüşüyor. Araştırmalardan çıkan sonuçlara göre, tüketicilerin yarıdan fazlası hesap işletim ücreti veya kredi kart aidatı ödemek istemiyor. Yine önemli bir müşteri kesimi, alternatif dağıtım kanallarını ücret ödemeden kullanmak ve faturalarını otomatik ödeme talimatına bağlamak istiyor. Biz de ING Günlük Paket’i oluştururken bu eğilimlerden faydalandık” dedi.

ING’nin yerel ihtiyaçlara ve beklentilere göre farklılaştırarak Türkiye dâhil 11 ülkede uyguladığı ING Günlük Paket’i, Türk tüketicisinin temel bankacılık ihtiyaçlarına göre yeniden şekillendirdiklerini belirten Johan de Wit, “ING Günlük Paket basit süreçleri olan kullanımı kolay bir ürün. ING Günlük Paket’i büyüme stratejimizin önemli kilometre taşlarından biri olarak konumluyoruz. Turuncu Hesap ile 2011’in ilk altı ayı boyunca tasarruf tabanımızı büyük oranda genişlettik, ING Günlük Paket ile bunu devam ettireceğiz. Ayrıca bu ürünümüz ile birlikte çapraz satış müşterilerimizde ve müşteri sadakatinde artış bekliyoruz” şeklinde konuştu.

TEK NOKTADAN KARŞILANACAK


ING Günlük Paket’le müşterilerin günlük bankacılık ihtiyaçlarına cevap vererek ana bankaları olmayı hedeflediklerini belirten ING Bank Bireysel Bankacılık Pazarlama ve Özel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Tabakoğlu ise bireysel müşterilerin günlük bankacılık işlemlerini yaparken en sık kullandığı ürünleri kapsayan ING Günlük Paket’te, vadesiz TL mevduat hesabı, destek hesap, ING Bonus kart, ING nakit kart ve otomatik fatura ödeme talimatı bulunduğunu söyledi. Ayrıca, hesaplara şube dışı kanallardan erişimi sağlayan internet ve telefon bankacılığı kullanıcı kodunun da paketle birlikte sunulduğunu hatırlatan Tabakoğlu, Günlük Paket’e yeni müşterilerin yanı sıra mevcut banka müşterilerinin de geçebileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Tabakoğlu, “Müşterilerimizin günlük bankacılık işlemleri yaparken en sık kullandıkları ürünlerin vadesiz hesap, nakit kartı, kredi kartı, 7/24 erişim kanalları, kredili mevduat hesabı, para transferleri ve fatura ödemeleri olduğunu biliyoruz. Biz de bu doğrultuda, ING Günlük Paket’i vadesiz TL mevduat hesabı, ING nakit kart, ING Bonus Card, destek hesap, hesaba bağlı otomatik fatura ödeme talimatı ve Internet ve telefon bankacılığı kullanımından oluşan ve böylece temel ihtiyaçlarını tek noktadan karşılayabilecekleri bir fırsat paketi olarak tasarladık” dedi.

YILDA 260 TL TASARRUF ŞANSI VAR

Turuncu Hesap ile başlayan süreçte, Türk halkının tasarrufu çok sevdiğini gördüklerini vurgulayan Tabakoğlu şu değerlendirmeyi yaptı:

“Müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanarak onların günlük bankacılık işlemleri yaparken de kazanmaya devam etmeleri için ING Günlük Paket’i geliştirdik. Yaptığımız hesaplamalara göre bir kişi temel bankacılık hizmetlerine yılda ortalama 160 TL gibi bir tutar ödüyor. ING Günlük Paket ile müşterilerimiz hem bu tutardan kurtuluyor hem de otomatik fatura talimatı vererek her ay fatura tutarlarının yüzde 2’si oranında bonus kazanıyor. Böylece yılda ortalama 280 TL tasarruf yapmış oluyor. Temel bankacılık ihtiyaçlarını tek bir paket altında karşılayan ve yenilikçi bir ürün olan ING Günlük Paket’e biz ‘üstüne vermeden, üstünden kazandıran’ paket diyoruz.”

Cenk Tabakoğlu ayrıca, “ING Günlük Paket ile müşterilerimizin ana bankası olmayı hedefliyoruz. Günlük bankacılık işlemi yapan herkese uygun olan ING Günlük Paket sayesinde mevcut müşteri portföyümüzü daha da genişleteceğimize inanıyoruz” diye konuştu.(ANKA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!