İnci Pastanesi yeniden açılıyor

Güncelleme Tarihi:

İnci Pastanesi yeniden açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2012 11:53

Geçtiğimiz günlerde olaylı bir şekilde kepenklerini indiren profiterolleri ile ünlü 68 yıllık İnci Pastanesi Beyoğlu'nda başka bir adreste tekrar açılıyor. Mekanın yeni adresi İstiklal Caddesi üzerindeki Mis Sokak olacak.

Haberin Devamı

İnci Pastanesi’nin işletmecisi Musa Ateş, RS FM'e yaptığı açıklamada, dün itibariyle yeni yerlerini kiralayarak kontrat imzaladıklarını söyledi.

İnci Pastanesi’nin 12 Aralık’ta 69. yılına gireceğini hatırlatan Ateş, "İnci adını halk koydu ve bu yıkıma karşı birlikte mücadele edeceğiz. Her şey yeniden başlayacak” dedi. Ateş, 1 ay içerisinde yeni yeri hizmete açmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

OLAYLAR ÇIKMIŞTI

Temeli 68 yıl önce atılan İnci Pastanesi geçtiğimiz hafta yapılan tahliye işlemleri ile kapanmıştı. Tahliye işlemleri sırasında aktivistler ile polis arasında arbede yaşanırken polis biber gazı kullanmış ve bir kişi göz altına alınmıştı.

Haberin Devamı

YARGITAY TAHLİYE KARARI VERDİ

İnci Pastanesi'nin de hizmet verdiği tarihi Cercle d’orient (Serkildoryan) Binası’nda bulunan işyerlerinin tahliyesine başlanması, yerel mahkeme kararının Yargıtay’da kesinleşmesi sonrası oldu.

Serkildoryan kompleksinde restorasyon projesine girişen Emek İnşaat ve İşletme A.Ş.'nin 2010'da açtığı tahliye davasında, İstanbul 8. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından verilen tahliye kararını değerlendiren Yargıtay 6. Hukuk Dairesi, "Tahliye kararının yerinde olduğuna" karar verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!