İnci Deri üretimi tedarikçiye verip büyüyecek

Güncelleme Tarihi:

İnci Deri üretimi tedarikçiye verip büyüyecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2011 10:17

İnci Deri, üretiminin tamamını yerli tedarikçilere devredip yeni açacaı mağazalarla büyüyecek. Şirketin 2012 büyüme hedefi yüzde 15.

Haberin Devamı

Son dönemde üretim süreçlerine yönelik yapısal değişiklikler içine giren İnci Deri’nin hedef ve planlarını aktaran İnci Deri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Kızıltaş, 2012 yılına güçlü ve rekabetçi bir marka olarak girmeyi hedeflediklerini belirtti.

2011 yılında yüzde 30’a yakın ciro artışı kaydettiklerini söyleyen Kızıltaş yıl sonu itibariyle 150 milyon TL ciroya ulaştıklarını ifade etti. 2012 yılı için büyüme hedeflerini ise yüzde 15 olarak açıklayan Kızıltaş, 2012 yılı sonuna kadar önemli lokasyonlarda beş mağaza açarak, bu sayıyı 110’a çıkartmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

İnci Deri, 2012 yılı için ihracat rakamlarında da yüzde 10’luk bir artış öngörüyor.

Yüzde 100 yerli üretim

Üretim süreçleriyle ilgili de açıklama yapan Kızıltaş “Dünyadaki başarılı markaları da inceleyerek aldığımız bu kararla, yüzde 15’lik kendi üretimimizi, alanında uzman yerli tedarikçilere yönlendireceğiz. Zaten marka olarak mağazalarımızda satışa sunduğumuz ürünlerimizin yüzde 85’ini yerli tedarikçilerden temin ediyorduk. Böylece bu yılın sonu itibariyle yüzde 100 yerli tedarikçiyle çalışacağız. Böylece ülke ekonomisine desteğimiz gelecek dönemde de artarak devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

2012 yılı itibariyle de perakendeye odaklanacaklarının mesajını veren Kızıltaş, stratejilerinin en tepesinde marka değerini artırmaya yönelik planlar olduğunu da dile getirdi. Ancak bu şekilde dünya markası olarak, ulusal ve uluslararası arenada rekabet edebilmenin mümkün olabileceğini ifade eden Kızıltaş, bu konudaki tavırlarının çok net olduğunu da sözlerine ekledi.

Bölgesel marka olma yolundaki stratejilerini de aktaran Ali Murat Kızıltaş, uzun vadede Türkiye’de 400 bin nüfusa bir mağaza hedeflediklerini ifade etti. Kızıltaş ayrıca, Türkiye dışında da İran, Beyrut, Azerbaycan ve Rusya gibi yakın coğrafyalarda da mağaza açma yönünde görüşmelerinin devam ettiğini de bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!