İMOB’a 524 firma katılıyor

Güncelleme Tarihi:

İMOB’a 524 firma katılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2016 00:43

26-31 Ocak tarihlerinde Yeşilköy’deki CNR Fuar Merkezi’nde düzenlenecek CNR İMOB Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı için son hazırlıklar yapılıyor.

Haberin Devamı

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) ve üyesi 9 Derneğin (ANSİMOD, İMOS, KAYMOS, MAKSDER, MOBDER, MOBSAD, MODSİAD, MUDER, ve OMSİAD) işbirliğinde, Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB destekleriyle gerçekleşecek fuarla ilgili bilgi veren CNR Holding Başkanı Ceyda Erem, MOSFED üyeliğinden ayrılan Mobilya Sanayiciler Derneği’nin (MOSDER), kendi üyeleri için ayrı fuar düzenlemesinin sektör adına son derece üzücü olduğunu belirterek, “Geçen yıl bizim düzenlediğimiz İSMOB’a 473 firma katılmıştı. Bu yıl İMOB olarak 524 firmayla (31’i yabancı) fuarımızı açacağız ve fuarımız 150 bin metrekare alanda (11 salon) olacak” dedi. Erem, MOSDER’in 57 üyesinden 24 tanesinin de İMOB’a katılacağını ileri sürerek, “Dolayısıyla, Türkiye’de mobilya sektörü için fuarın adresi değişmedi. Adres yine Yeşilköy CNR Fuar Merkezidir” dedi.

Haberin Devamı

MOSFED’DE 9 DERNEK VAR

CNR Holding Başkanı Erem, MOSFED çatısı altındaki 9 derneğin sektörün yüzde 75’ini temsil ettiğini belirterek, şöyle devam etti: “Katılım sayısı ve alan itibariyle İMOB dünyanın en büyük ikinci mobilya fuarı oldu. CNR İMOB’a, bu yıl 90 ülkeden 30 bini yabancı 150 bin ziyaretçi bekliyoruz. Fuar için Ekonomi Bakanlığı desteği ile Almanya, Bahreyn, Belçika, BAE, Cezayir, Danimarka, Fas, Fransa, Güney Afrika Cumhuriyeti, Hindistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İsrail, İsviçre, İspanya, İtalya, Katar, Kazakistan, Kenya, Kuveyt, Libya, Litvanya, Nijerya, Pakistan, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Umman ve Ürdün’ün aralarında bulunduğu 32 ülkeden alım heyeti düzenleniyor. Fuarımız, üniversite-sanayi işbirliğinde örnek bir projeye de ev sahipliği yapacak. MOSFED, Türk oturma biçimi üzerine farklı tasarımları ortaya koymak amacıyla 22 üniversitenin endüstriyel tasarım bölümü öğrencilerinden berjer, puf, sandalye, tabure, kanepe gibi mobilyalarda en rahat oturma biçimlerini tasarlamalarını istedi. Üniversite öğrencilerinin tasarladıkları mobilyaların prototiplerini de CNR İMOB’ da sergileyeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!