IMF'den bir ilk: Türkçe web sitesi

Güncelleme Tarihi:

IMFden bir ilk: Türkçe web sitesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2009 16:10

Uluslararası Para Fonu’nun hazırladığı ilk Türkçe internet sitesi hizmete girdi. Böylece IMF yayın yaptığı diller arasında dilleri arasına, İngilizce, Arapça, Çince, Fransızca, Japonca, Rusça ve İspanyolca’dan sonra Türkçe de girdi.

IMF Dış İlişkiler Direktörü Caroline Atkinson düzenlediği basın toplantısında sitenin hizmete girdiğini duyurdu. Orjinal başlığı “The Road to Istanbul” olan İngilizce sitenin Türkçe versiyonunun çevirisi ise “Yol İstanbul’a” şeklinde yapıldı. http://www.imf.org/external/np/exr/am/2009/roadistanbul/index_tur.htm adresindeki sitede Ayasofya Müzesi’nin de yer aldığı bir İstanbul panoraması yeralıyor. IMF ve dünya gündeminde bulunan dört konunun tanıtıldığı sitede konulardan birinin “Krizden Kurtulma” olduğu belirtilerek, “Küresel ekonomi ne durumda? Üyelerimiz ve paydaşlarımızla İstanbul’da bir araya geldiğimizde, ekonomik potansiyeller incelenip küresel finans güvenlik ağının güçlendirilme yolları tartışılacak” denildi. Gündemdeki diğer konular ise şöyle sayıldı:

“-Üyelerimize Mali Destek: IMF kriz sırasında en çok etkilenen ülkelere kredi vermeyi artırmıştır. Üyelerimiz ile birlikte, bu kredi programlarının etkisini inceleyip derhal ekonomik büyümeye dönüşe yardım yolları bulmak için çalışacağız.

-Yoksulların Korunması: Tartışmalar, yoksul ülkeler için ikraz programlarının basitleştirilmesine ve güçlendirilmesine odaklanacaktır.

-Değişen Bir IMF: Neredeyse dünyadaki tüm ülkelerin üye olduğu uluslararası bir kuruluş olarak meşruluğumuzu kesinleştirmenin ve etkinliğimizi artırmanın yollarını tartışacağız.”

Kurumdan haberler ve üst düzey yöneticilerin eski konuşmalarının da yer aldığı sitede IMF’yle ilgili çeşitli linkelere de yer veriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!