IMF, Mısır'a finansal destek hazırlığında

Güncelleme Tarihi:

IMF, Mısıra finansal destek hazırlığında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2012 00:00

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, “Mısır halkının daha iyi yaşam standardına kavuşmak ve sosyal adaletin sağlanması gibi meşru beklentileri var. IMF olarak biz yardıma hazırız” dedi.

Haberin Devamı

Lagarde'ın Kahire'ye yaptığı ziyarette Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Başbakanı Haşim Kandil ile görüşmesinin ardından yapılan yazılı açıklamada, “IMF, Mısır'a üstlendiği zorlu yolculukta eşlik edecek” denildi.

Açıklamada ifadelerine yer verilen Lagarde, “IMF, geçiş sürecinin başlangıcından beri Mısır yetkilileri ile yakın diyalog içerisinde bulunarak, hükümetten gelen talep doğrultusunda teknik destek sağladı” dedi.

Lagarde, şunları ifade etti:
“Hükümet temsilcileri IMF'nin Mısır'ın ekonomik programında finansal olarak destek olarak ülke ekonomisinin iyileşerek ve herkese faydalı olacak güçlü ekonomik temelleri oluşturması için desteğini istediklerini belirtti. Bu talebe hızla karşılık veriyoruz. Eylül ayının başlangıcında Kahire'ye bir teknik ekibimiz giderek yetkililerle programları üzerinde çalışıp, IMF'nin olası finansal destek modellerini görüşecekler.

Haberin Devamı

Mısır ekonomisi, ekonomik büyümeyi yeniden sağlamak, bütçe ve dış açığını azaltmak gibi ciddi zorluklarla karşı karşıya. Ülkenin ekonomisinin yeniden rayına girmesi ve insanların yaşam standartlarının yükseltilmesi kolay bir görev olmayacak. Mısır halkının daha iyi yaşam standardına kavuşmak ve sosyal adaletin sağlanması gibi meşru beklentileri var. IMF olarak biz yardıma hazırız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!