IMF Hindistan’a 200 ton altın yerine tanımlayıcı bir belge verecek

Güncelleme Tarihi:

IMF Hindistan’a 200 ton altın yerine tanımlayıcı bir belge verecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2009 00:00

Uluslararası Para Fonu (IMF) Dış İlişkiler Direktörü Caroline Atkinson, Hindistan’a satılan 200 ton altının yerine geçecek “Altının sahibinin kim olduğunu tanımlayan bir belge” vereceklerini açıkladı.

Atkinson düzenlediği basın toplantısında, Hindistan’da zaten bir miktar altınları olduğunu belirtti. Altınları değişik yerlerde bulundurduklarına dikkat çeken Atkinson, “Hindistan’da zaten bir miktar altınımız vardı. Fiziksel olarak ne yapılacağını tam bilmiyorum. Sanırım, işlem altının sahibinin kim olduğunu tanımlayan bir belgeyle gerçekleşiyor ve gerçek bir sevkiyatın yerini tutuyor. Basına ayrıntılı bilgiyi daha sonra iletebiliriz” dedi.
Yeni stratejiler için erken
IMF Dış İlişkiler Direktörü Atkinson, krizden çıkış stratejileri üzerinde düşünme ve çalışmanın önemli olduğunu belirterek, “Bunları uygulamak için henüz erken. Hükümetlerin çıkış stratejilerini gerçekleştirmeye başlamasından önce güçlü ve sürdürülebilir bir toparlanma ve buna ilişkin kanıtların bulunması gerekiyor” diye konuştu. IMF Başkanı Strauss-Kahn’ın da olası krizden çıkış stratejileri üzerinde düşünme ve çalışmanın önemine değindiğini anlatan Atkinson, “Bunları uygulamak için henüz erken. Hükümetlerin çıkış stratejilerini gerçekleştirmeye başlamasından önce güçlü ve sürdürülebilir bir toparlanma ve buna ilişkin kanıtların bulunması gereği önemli. Pek çok çıkış stratejisi üzerine düşünüyoruz” dedi.
Olumlu karşılıyoruz
Atkinson ikinci ve çok önemli gördükleri bir başka konunun ise G-20 ülkeleriyle “Karşılıklı değerlendirme çerçevesi” olduğunu söyledi. Yapılacak bir zirve ile G-20 ve IMF ilişkilerinin değerlendirileceğini belirten Atkinson, “Uluslararası Para ve Finans Komitesi’nin (IMFC), Fon’un üzerinde çalışması gereken bu konuyu, İstanbul Kararları’nın dört maddesinden biri arasına almasını son derece memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!