IMF’de Lagarde’ı isteyen Avrupa’ya Brezilya uyarısı

Güncelleme Tarihi:

IMF’de Lagarde’ı isteyen Avrupa’ya Brezilya uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2011 00:00

Uluslarasası Para Fonu’nun (IMF) tecavüz suçlamasıyla ev hapsinde tutulan eski Başkanı Dominique Strauss-Kahn’dan boşalan koltuğa kimin oturacağı konusundaki tartışmalar devam ediyor. Avrupa’da dün Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde’ın adaylığı konusundaki destek verenler ön plana çıkarken, Brezilya’dan ‘acele edilmesin’ mesajı geldi.

Haberin Devamı

Brezilya Maliye Bakanı Guido Mantega, IMF’ye başkanlık seçiminde acele edildiğini belirterek, “Başkanlık seçiminde bir zaman dilimi belirleme adayları tanıması için dünya liderlerine yeterli süreyi vermeyecektir. O nedenle IMF’ye geçici bir başkan seçilmesi gerekiyor” dedi. Lagarde da, adaylığı konusunda, “IMF Başkanlığını telaffuz etmek için henüz çok erken” değerlendirmesini yaptı. Lagarde, IMF Başkanlığı görevi önerisini nasıl karşılayacağı yönündeki soruya, “İlginç bir soru, ancak açıkçası erken. Bu diğerlerinin karar vereceği bir durum” yanıtını verdi.

İrlanda’dan destek

Avrupalı hükümetler, ağır borç yükü altındaki Yunanistan, İrlanda ve Portekiz için kurtarma paketlerinin hazırlandığı bir dönemde IMF başkanlığını görevini Avrupalı birinin sürdürmesi niyetini açıkça dile getiriyorlar. Son olarak İrlanda da Lagarde’ın IMF başkanlığını desteklemeyi planladığını açıkladı. İrlanda’nın Avrupa ile İlişkilerden Sorumlu Bakanı Lucinda Creighton, Lagarde’ın mükemmel bir aday ve fazlasıyla nitelikli olduğunu, aday olması durumunda muhtemelen destekleyeceklerini belirtti.

Haberin Devamı

Avrupa’dan en iyi aday

EKONOMİK İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı’ndan (OECD) Başkanı Angel Gurria, Lagarde’ın, yeni IMF başkanı olarak atanmasının IMF’ye çeşitlilik getireceğini, Avrupa’nın en iyi adayı olabileceğini söyledi. Gurria, yaptığı açıklamada, Lagarde’ın, tüm kriterleri karşılayan iyi bir değişim olduğunu belirterek, IMF Başkanı makamında bir kadının olmasının da kesinlikle memnuniyetle karşılandığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!