IMF bu hafta Türkiye'ye geliyor

Güncelleme Tarihi:

IMF bu hafta Türkiyeye geliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2005 11:30

Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni başkanlığındaki heyetin, İkinci Gözden Geçirme görüşmelerini gerçekleştirmek üzere, perşembe ya da cuma günü İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

IMF heyetinin, İstanbul'da, bankacılık, reel ekonomi ve diğer sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüşmesinin ardından, önümüzdeki haftanın başından itibaren Ankara'ya geçebileceği belirtiliyor.

IMF uzmanlarının ise daha önce Türkiye'ye gelerek, İkinci Gözden Geçirme'nin teknik ayrıntıları üzerinde hazırlık çalışmaları yapmaları bekleniyor.

Heyet Ankara'da, 2006 bütçesi başta olmak üzere, makro ekonomik gerçekleşmeler ve beklentiler ile yapısal reformlar üzerinde yoğunlaşacak.

IMF-DÜNYA BANKASI YILLIK TOPLANTILARI

IMF heyetinin, IMF-Dünya Bankası Güz Dönemi Yıllık Toplantılarının başlayacağı 24 Eylül'e kadar tamamlaması gerekiyor.

IMF ile yarım kalan birinci gözden geçirmenin ikinci ile birleştirilip, birleştirilmeyeceği ya da İkinci Gözden Geçirme'nin tek başına tamamlanması konularına görüşmelerin ardından karar verilecek.

Haberin Devamı

Birinci Gözden Geçirme'nin tamamlanmasının şartı olan Sosyal Güvenlik Reformu yasasının da Meclis'ten geçmesi ve İkinci Gözden Geçirme'nin de tamamlanması halinde, IMF, yaklaşık 1.6 milyar dolarlık kredi dilimini serbest bırakacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!