IMF Başkanı'ndan Türkiye'ye övgü

Güncelleme Tarihi:

IMF Başkanından Türkiyeye övgü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2000 00:00

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Horst Köhler, "Türkiye'nin uyguladığı ekonomik politikadan şu ana dek elde ettiği kazanımların korunması gerektiğini" söyledi.
Haberin Devamı

Köhler, Türkiye'deki son gelişmelerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, bugün Türkiye'ye gönderilen IMF heyetinin Türk makamlarıyla Türkiye'nin mali politikalarının güçlendirilmesi ve piyasalarda ekonomiye güvenin desteklenmesinin yolları üzerinde görüşeceklerini bildirdi.

Köhler, Ankara'daki görüşmelerin hızla sonuçlandırılacağını ve böylece Türkiye'nin şiddetle ihtiyaç duyduğu krediyi bir an önce açabileceğini umduğunu vurguladı.

Türkiye'nin bankacılık sektörünün güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, IMF icra direktörleri kurulunun 21 Aralık'ta yapacağı toplantıda yeni kredi paketi konusunda karar çıkmasını umduğunu da bildirdi.

Köhler, Türk hükümetinin ekonomik istikrar ve reform programında dikkate değer ilerlemeler kaydettiğini ifade ederek, "Şimdiki görev bu kazanımları korumak ve mali politikalarla piyasa güvenini güçlendirmektir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!