IMF Başkanı euroyu sarstı

Güncelleme Tarihi:

IMF Başkanı euroyu sarstı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2011 10:32

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın hafta sonunda New York'ta cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklanması, Avrupa borsalarının güne düşük başlamasına, euronun dolar karşısında hafif de olsa değer kaybetmesine neden oldu.

Haberin Devamı

Cuma günü en yüksek 1.43 seviyesini gördükten sonra günü 1.41 seviyesinde kapatan euro, bugün yine dolar karşısında 1.41 seviyesinin hemen üstünde seyrediyor.  Euro/dolar karşısında 28 Mart’tan bu yana en düşük seviyeye geriledi.   

      

Bununla birlikte, IMF Başkanı Kahn ve euro bölgesi borç krizine yönelik endişelerin artması, Avrupa borsalarının güne düşük başlamasına neden oldu. Bugün euro bölgesi maliye bakanları Brüksel’de, Portekiz’e verilecek yardım paketini ve Yunanistan’ın borç krizini tartışmak için buluşuyor.

 

Haberin Devamı

Emtia fiyatları da geriliyor. Petrol, altın ve gümüş haftaya düşüşle başladı. Petrol fiyatlarında düşüş % 1 seviyesinde. Brent petrolü 113.4 dolara, ABD ham petrolü 98.7 dolara indi. Altın, 1491 dolar düzeyinde. 

 

STRAUSS YERİNE LIPSKY

IMF’den gelen açıklamada, Strauss’un yerine kurumun iki numaralı adamı John Lipsky’nin geçici olara İdari Direktör olarak görev alacağı belirtildi.

 

IMF sözcüsü William Murray, Lipsky’nin Pazar günü kurumdan yetkililerle bir araya gelip, gelişmeleri değerlendirdiği ifade edildi.

 

Murray, “IMF prosedürlerine paralel olarak, şu anda İdari Direktör yardımcısı olan Lipsky göreve getirildi” dedi.

 

TOPLANTIYA KATILACAKTI

 

IMF başkanı, bugün Brüksel'de euro bölgesi maliye bakanlarının Yunanistan konusunda yapacağı çok önemli bir toplantıya katılacaktı. IMF’nin Washington’daki merkezinden, bu toplantıya kuruluşun Avrupa'dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nimet Shafik'in katılacağı bildirildi.

 

New York polisinden bir yetkili de, şikayetçi otel çalışanının 2806numaralı süite, Strauss-Khan'ın duş aldığı sırada boş sanarak girdiğini anlattı.Polis yetkilisinin açıklamasına göre, “IMF başkanı kadına arkadan yaklaştı ve uygunsuz bir biçimde dokundu. Kadını cinsel bir eyleme zorladı.”

 

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!