İmar’dan bonodan mevduata dönenene ödeme inceleniyor

Güncelleme Tarihi:

İmar’dan bonodan mevduata dönenene ödeme inceleniyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2005 00:00

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, İmar Bankası’nda son anda bonodan mevduata dönenlere ödemeler konusunda şunları söyledi:

‘İmar Bankası’nda bonodan mevduata dönenlerle ödeme yapılacağını söyledim. Bundan sonra Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldı, bazı bakan arkadaşlarımız incelemek istedi. Herkesin inceleme hakkı var. Şu anda bir bakan arkadaşımız da imzaladı. Danıştay’ın kararı da ayrıca değerlendirilecektir. Bunların ödemeleri daha önceki ödemelere paralel olacağından zaman kaybı da olmayacak. Henüz son taksitleri ödenmedi. Geçmiş taksitleri kararname çıkınca alacaklar. Off-Shore ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği madde, bu kişilere ödeme yapılmasını zorunlu hale getirmiyor. TMSF’nin muvazzaalı olanlara ödeme yapmamasına ilişkin madde iptal edilmedi. Değerlendinmeyi TMSF yapacaktır.’

ÇEAŞ ve Kepez’e Bakanlık onayı şart:

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, ‘ÇEAŞ ve Kepez’in 34 bin 500 mağduru var deniliyor. Bu konuda bir kanun tasarısı hazırlandı. Şu anda Meclis’te alt komisyonda. Burada hissesi bulunanların haklarının korunmasıyla ilgili bir düzenleme var. Alt komisyon çalışmalarını tamamlamadan Maliye, Hazine ve Enerji bakanlıkları nihai karara varmalı. ÇEAŞ ve Kepez devredilirken, azınlık hisseleri korunarak devredilirse mağduriyet giderilir diye düşünüldü. Ancak öngörülmeyen mahsurları olabilir. Enerji bakanlığının görüşü alınmalı’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!