'İlk'lerin projesi Avrasya Tüneli 7 yaşında! Bakan Uraloğlu: İstanbul'u rahatlattı

Güncelleme Tarihi:

İlklerin projesi Avrasya Tüneli 7 yaşında Bakan Uraloğlu: İstanbulu rahatlattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2023 14:44

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu dünyanın sayılı projeleri arasında yer alan Avrasya Tüneli’nin 7 yıldır İstanbul’un trafiğine hizmet verdiğini ve açılışından bu yana tünelden 123 milyon birim araç geçişi yapıldığını bildirdi. 

Haberin Devamı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu dünyanın sayılı projeleri arasında yer alan Avrasya Tüneli’nin 7 yıldır İstanbul’un trafiğine hizmet verdiğini ve açılışından bu yana tünelden 123 milyon birim araç geçişi yapıldığını bildirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu dünyanın sayılı projeleri arasında yer alan Avrasya Tüneli’nin 7 yıldır İstanbul’un trafiğine hizmet verdiğini ve açılışından bu yana tünelden 123 milyon birim araç geçişi yapıldığını bildirdi. Bakan Uraloğlu yazılı açıklamasında, Avrasya Tüneli'nin resmi açılışının 20 Aralık 2016'ta yapıldığını ve araç geçişinin 22 Aralık 2016'da başladığını hatırlatarak, “Dünyada kıtaları birleştiren çift katlı ilk ve tek kara yolu tüneli niteliğindeki Avrasya Tüneli'nin 7 yıldır boğaz geçişinde sürücülere hızlı, güvenli ve konforlu bir alternatif olarak hizmet verdiğini belirtti. Uraloğlu, "5 kilometre uzunluğundaki tünel, kıtalar arasında araçlar için en hızlı geçiş imkânını sağlıyor" ifadesini kullandı.

AVRASYA TÜNELİ’NİN TÜRKİYE EKONOMİSİNE KATKISI 1,5 MİLYAR DOLAR

İstanbul'da Avrupa ve Asya kıtaları arasında denizin altından araçla geçişi sağlayan Avrasya Tüneli'nden, Kozyatağı – Bakırköy koridoru dikkate alınarak hesaplamalar yapıldığını belirten Uraloğlu, “7 yılda 7 milyon kullanıcı tarafından 123 milyon kez geçilen Avrasya Tüneli, kullanıcılarına 172 milyon saat  zaman tasarrufu, 218 bin ton yakıt tasarrufu, 91 bin ton emisyon azalımı ve 492 milyon araç/km azalımı ile kaza maliyeti tasarrufu sağladı. Böylece tünelin hizmet vermeye başladığı günden bu yana ülke ekonomisine katkısı toplamda 1,5 milyar dolara ulaştı” dedi.

Haberin Devamı

İlklerin projesi Avrasya Tüneli 7 yaşında Bakan Uraloğlu: İstanbulu rahatlattı



‘AVRASYA TÜNELİ’ HIZLI, EKONOMİK VE DE GÜVENLİ

Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nin, sahip olduğu yüksek teknoloji, ileri mühendislik ürünü bütüncül projesi ve kıtaları birleştiren güzergâhı ile İstanbul Boğaz geçişinde ‘hızlı’, ‘ekonomik’, ‘güvenli’, ‘konforlu’ ve ‘çevreye duyarlı’ bir ulaşım alternatifi olarak hizmet verdiğini ve İstanbul trafiğini rahatlattığını belirtti. Uraloğlu, “İstanbul’un Asya ve Avrupa yakalarını 5 kilometrelik çift katlı denizaltı karayolu tüneliyle birleştiren Avrasya Tüneli Projesi; Kazlıçeşme ile Göztepe arasında yaklaşım yollarıyla beraber toplam 14,6 km’lik bir güzergâhta inşa edildi. Proje sayesinde trafiğin yoğun olduğu bu güzergâhta ulaşım mesafelerinin yaklaşık 10 kilometre kısaltılmasıyla önceden 100 dakikaya varan seyahat süreleri 15 dakikaya kadar indirildi. Proje kapsamında, Avrupa ve Asya yakalarında yer alan yaklaşım yolları genişletilerek kavşak, araç alt geçitleri ve yaya üstgeçitleri inşa edildi. Sadece hafif taşıtlar tarafından kullanılacak şekilde tasarlanan tünelden motosiklet, otomobiller ve minibüsler geçebiliyor” açıklamasında bulundu.   

Haberin Devamı
Gözden KaçmasınBaşlıkBaşlıkHaberi Görüntüle

AVRASYA TÜNELİ’ KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETECEK

Bakan Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nin sürdürülebilirlik konusundaki yenilikçi bakış açısı çerçevesinde İşletme ve Bakım Binası ile Asya Havalandırma ve Trafo Binalarında Güneş Enerjisi Santrali (GES) devreye alma çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, “Optimum sayıda panel ve yüksek teknoloji ürünü inverterler ile tasarlanan GES’in yıllık üretimi ile Avrasya Tüneli veri merkezlerinin elektrik ihtiyacı karşılanacak” değerlendirmesinde bulundu. 

‘AVRASYA TÜNELİ’Nİ 400 KAMERA İLE 7/24 TAKİP EDİYORUZ

Uraloğlu, Avrasya Tüneli’nde yolcu ve sürüş güvenliğine önem verdiklerini ifade ederek, “Tünel ve yaklaşım yollarındaki trafik akışı, kontrol odasında görev alan operatörler tarafından 7 gün 24 saat boyunca takip ediliyor. Muhtemel tüm acil durumlar için gerekli ‘koruma’ planları hazırlanarak, Merkezi Denetim ve Veri Toplama sistemi (SCADA) Sistemine…

BAKMADAN GEÇME!