İlk Megane Wagon Baba'ya

Güncelleme Tarihi:

İlk Megane Wagon Babaya
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bursa'da üretilip dünyaya ihraç edilecek olan Renault Megane'nın tanıtım törenine katılan Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e üretim bandından çıkan ilk Megane Wagon hediye edildi. Fiyatı yaklaşık 5 milyar lira olan Renault Megane Wagon'u memnuniyetle kabul ettiğini belirten Demirel de otomobili Bursa'da kullanılması için Bursa Valiliği'ne verdi.

Oyak Renault'nun Bursa fabrikasında düzenlenen törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Demirel, kendi desteğiyle kurulan Oyak Renault fabrikasının bugün ulaştığı başarıdan memnun olduğunu söyledi. 1965 yılında Bursa'da sadece atların çektiği yaylı arabaların üretildiğini söyleyen Demirel, bugün ise Türkiye'de denizaltından, otomobile uçağa kadar birçok yüksek teknolojiye sahip araç üretilebildeğini kaydetti.

Kişi başına bin dolar olan satın alma gücünün 10 bin dolara çıkması halinde Türkiye'de birçok Bursa oluşacağına işaret eden Demirel, herkesin Türkiye'nin potansiyeline sahip olmasını istedi. Avrupa'da her bin kişiye 400 otomobil düşerken, Türkiye'de bu rakamın 40 adet olduğunu vurgulayan Demirel, iç pazarda gelecekte çok otomobil talebi olacağını söyledi.

Fransız-Türk dostluğuna da değinen Demirel, Fransa'nın Türkiye'nin Avrupa'nın parçası olduğuna inandığını belirtti. Demirel, Fransız Cumhurbaşkanı Jack Chirac'a da, Türkiye için yaptığı girişimlerden ötürü müteşekkir olduğunu söyledi.

Fransız Renault Başkanı Louis Schweitzer ise konuşmasında Bursa'da üretilecek Renault Megane Wagon'un yüzde 80'inin ihraç edileceğini söyledi. Megane projesi için 100 milyon dolar harcandığını kaydeden Schweitzer, Türkiye'nin maliyet açısından Renault'nun en avantajlı ülkesi olduğunu belirtti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!