İlk konteyner teknoloji sınıfı Adıyaman’da açılıyor

Güncelleme Tarihi:

İlk konteyner teknoloji sınıfı Adıyaman’da açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2023 07:00

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği’nin işbirliğiyle yürütülen “Yarını Kodlayanlar” programı kapsamında afet bölgesindeki çocukların eğitimine katkı sağlamak üzere yeni bir proje başlatıldı.

Haberin Devamı

“Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek” adı verilen projede, bölgedeki çocuklar için konteyner teknoloji sınıfları ve gezici eğitim aracı devreye girecek. Araçta müzik ve masal atölyeleri, kodlama eğitimleri ve çeşitli sosyal etkinlikler düzenlenecek. Toplam 100 bin çocuğa ulaşılması hedeflenen proje kapsamında ilk konteyner teknoloji sınıfı nisan ayında Adıyaman’da açılacak. Adıyaman’ın ardından Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da da konteyner teknoloji sınıfları kurulacak. Ayrıca, Vodafone Türkiye Vodafone Yanımda uygulamasını ziyaret eden her müşteri için 1 TL olmak üzere toplam 17 milyon TL’lik ek bağışla projeye katkıda bulunacak.

ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNE DESTEK

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, amaçlarının depremden etkilenen çocukların geleceğe umutla bakmaları olduğunu belirterek, “Sadece bugünü değil yarını da düşünerek bölgeye uzun vadede katkıda bulunabilecek sürdürülebilir çalışmalara odaklanıyoruz. Çocuklarımızın psikolojik olarak toparlanmalarına destek olmak ve eğitim süreçlerine katkıda bulunmak istiyoruz. Proje kapsamında kuracağımız konteyner teknoloji sınıflarında ve gezici eğitim aracında 7-14 yaş arası çocuklarımız için müzik ve masal atölyeleri, kodlama eğitimleri ve çeşitli sosyal etkinlikler düzenleyeceğiz. Ayrıca, oyun terapisiyle psikososyal destek sağlayacağız. Türkiye Vodafone Vakfı olarak, tüm imkânlarımızı kullanarak elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise şöyle konuştu: “İnanıyoruz ki hepimizi derinden yaralayan deprem felaketinin yarattığı yıkımı hep beraber azaltacağız. Bunun en önemli yolunun da depremden etkilenen bölgelerde eğitimin desteklenmesi olduğunu düşünüyoruz. Bu düşünce ve inançla Türkiye Vodafone Vakfı ile birlikte yürüttüğümüz Yarını Kodlayanlar projesini deprem bölgesine uyarlayarak ‘konteyner teknoloji sınıfları’ kurma kararı aldık. Bu sınıflarda çocukları teknolojiyle buluşturmanın yanında mevcut ihtiyaçlara da cevap vermek amacıyla sosyal hayata dönüş atölyeleri de düzenlenmesi planlanıyor.”

BAKMADAN GEÇME!