İlk kedi oteli Akatlar'da

Güncelleme Tarihi:

İlk kedi oteli Akatlarda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'nin ilk kedi oteli Kedi Palas İstanbul'da açıldı. Seyahata çıkanlar kedilerini bu otele bırakabiliyor.

İstanbul Life Dergisi'nin son sayısında çıkan bir habere göre, Akatlar'da kedi sahiplerine yönelik bir otel açıldı: Kedi Palas.

Kedi Palas, Türkiye'nin ilk kedi oteli. Evinde hayvan besleyenlerin en büyük sıkıntısı tatile ya da iş yolculuğuna çıkarken hayvanlarını bırakabilecek bir yer bulamamalı. Dünyada bu ihtiyacı karşılamak için 172 kedi-köpek otelinin bulunduğu belirtiliyor.

Birer kedisever olan Nükhet Everi ile Levent bilgiç'in ortak açtıkları Kedi Palas, 25 kedilik üç katlı bahçeli bir mekan. Bir depo ve arşivin de bulunduğu giriş katında kedi kabulleri ve muyaneleri yapılıyor.

İkinci katta 13 tane dubleks kafes yerd alıyor. Üçüncü katta ise 7 kafeslik bir oda, 5 kafeslik bir başka oda ve bir bekçi odası bulunuyor.Dubleks kafeslerin alt katı tuvalet üst katı ise yatak ve mama ihtiyacına ayrılmış.

Kedileri evden alma ve eve bırakma hizmeti de veren Kedi Palas'ta, sigara içilmesine izin verilmiyor. Tek kullanımlık Alice kumları kullanılıyor.

Petshop hizmetinin de verildiği mekanda 08.00-20.00 arası ziyaret szaati. Yarım gün için 10 dolar, 1-6 gün için 20 dolar ücret ödeniyor.

Adres: 8. Gazeteciler Sitesi A-5/1 Akatlar. Tel: 0212-325 42 44.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!