İlaç sektöründe en beğenilen şirket

Güncelleme Tarihi:

İlaç sektöründe en beğenilen şirket
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2010 14:01

Fortune Dergisi, 2010 yılı için oluşturduğu yıllık sıralamada Abbott'u dünyanın en beğenilen ilaç şirketi olarak belirledi.

Haberin Devamı

Fortune Dergisi'nin En Beğenilen Şirketler listesi, 55 farklı sektörde yer alan Fortune 1000 ve Global 500 şirketlerinin tepe yöneticileri, müdürleri ve sektör analiz uzmanlarıyla yapılan anketlerin değerlendirilmesi sonucunda oluşturuluyor. Bu liste dünyanın en prestijli kurumsal itibar sıralamalarından biri olarak genel kabul görüyor.

Listede şirketler dokuz ayrı kriter bakımından puanlanıyor: İnovasyon, yeteneği elde tutma, şirket varlıklarının akılcı kullanımı, sosyal sorumluluk, yönetim kalitesi, mali sağlamlık, uzun süreli yatırım eğeri, ürün kalitesi, global etkinlik.

Sağlık hizmetleri alanında faaliyet gösteren Abbott’un araştırma, geliştirme, üretim ve pazarlama faaliyetleri ilaçtan, beslenme ürünleri, cihazlar ve tanı gereçlerine kadar geniş bir yelpazede medikal ürünü bulunuyor. Firma yaklaşık 83 bin kişiyi istihdam ederken, ürünleri 130’dan fazla ülkede pazarlanıyor.

Haberin Devamı

Abbott Türkiye’de de 550’den fazla çalışan bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!